Второ място за Сани Жекова в Америка

11.03.2007 Световна купа – Сноубордкрос, Лейк Плесид (САЩ)

Александра Жекова хвърли нова бомба на Световната купа по сноуборд в Лейк Плесид (САЩ), класирайки се на 2-ро място в женския сноубордкрос. 19-годишната водеща българска сноубордистка показа страхотен характер и стигна до своя трети подиум за Световната купа. Победителка стана американката Линдзи Джакобелис, трето място зае Хелене Олафсен (Норвегия), а четвърто – Жули Помагалски (Франция).

„Трябваше да чакам дълго време за да се кача отново на подиума в сноубордкроса”, заяви сияещата от радост Жекова, която постигна 3-то място през януари 2006 в Кронплац. „Във финалната серия видях сблъсъка между Помагалски и Олафсен и карах умно, изчаках и успях да запазя своята линия. Това е най-големият успех в кариерата ми до сега.”

С великолепното си представяне през изминалия уикенд (2-ро и 12-то място), Александра Жекова се изкачи до 4-то място в генералното класиране за Сноубордкроса при жените. Първото място вече е гарантирано на Линдзи Джакобелис, но битката за 2-ро и 3-то място продължава на финалите на Световната купа тази събота в канадския курорт Стоунхем. Стискаме палци на Сани за успешно представяне в Канада.

Константин Минчев
Координатор на Направление Сноуборд
БФСки