Volcom – Wild In The Parks Report

На 25-ти май, за пръв път в България се проведе оригиналното скейт състезание на Volcom – Wild In The Parks. Наистина всичко беше много wild, особено в пиковите моменти, когато присъстваха над 400 души на току що открития скейт парк във Варна. Деца на по 5-6 години едва бутащи се на големите, колкото тях дъски, изгряващи скейт имена, вече познати такива, старите прота, майки с деца, дечурлига от квартала дошли за безплатни сандвичи, бонбони и безалкохолни или просто кибици – всички те се бяха разпръснали по цялата площ на 3000-те квадратни метра скейтборд терен. Общо 59 души се записаха за участие въпреки работния ден, а малко преди те да започнат да се състезават, на парка се появиха и момчетата от отбора на Volcom, за да покажат неща, които сме гледали само по телевизията или в интернет. Самите те бяха и съдии по време на цялото състезание.
В крайна сметка, след дълго каране и вечерен финал, 11 човека си заминаха с награди и излязоха под аплодисментите на вече уморената тълпа:

Категория  до 15 години, включително:

1.    Даниел Фотев, 13 г., Варна
2.    Пейо Станчев, 14 г., Добрич
3.    Димитър Мирчев, 13 г., Варна
4.    Християн Петков, 13 г., Варна
5.    Марио Георгиев, 10 г., Поморие

Категория над 16 години:

1.    Павел Царев, 16 г., Варна
2.    Лозьо Димитров, 20 г., София
3.    Петко Митев, 19 г., София
4.    Венци Пенков, 22 г., София
5.    Петко Кирев, 21 г., Стара Загора

Категория „Hype Of The Day”:

Явор Стоянов, 21 г., София

Всичко завърши с масово хвърляне на какви ли не подаръци към събралите се хора, така че едва ли са много тези, които останаха до край и са си тръгнали без нищо ново под мишница.

Топ 3 от двете категории получават право на участие във европейския финал на Wild In The Parks в Швеция, a първият от 16+, Павел Царев, получава безплатен билет и престой от вносителите на Volcom за България.

Още снимки ще бъдат публикувани до няколко дни на www.hazel-sports.com.