Войтек Паушвияк печели Loop Rail Strike 2007

На 20ти декември, под формата на чил джам сесии, протекоха квалификациите и дългоочакваните финали на Loop Rail Strike 2007. Въпреки смразяващите температури, събралата се тълпа на паметника на Съветската армия остана до края на финалите и се забавлява редом с карачите. Уникалното за България градско рейл състезание премина с много енергия, яко настроение и надъхваща музика. Зрители, карачи и организатори бяха адски щастливи, че всичко това най-накрая се случва и в България.

Малко са българските карачите, които бяха карали на подобни уреди (с такава дължина и наклон), но това сякаш ги мотивираше още повече и на финалите чисто лепнатите трикове хич не бяха малко. Гостуващият от Полша Войтек Паушвияк със сигурност показа най-много класа за деня, за което грабна първото място при мъжете и 1400 Euro кеш. Ka-ching! На второ място застана унгарецът Баджи Такас, а на трето – супер-стилният Марио „Гангста“ Беньо. При Жените първото място споделиха Теодора Дамянова и Баша Стевулова от Словакия. Заявилиат участие Марк Свобода не присъстваше заради неприятна контузия броени дни преди старта на Loop Rail Strike 2007, поради което той отмени полета си до България.

След края на сесиите дойде време за огнено шоу и раздаването на наградите, което беше съпроводено от настъпването на тотална еуфория. Над победителите се разпръскваше сняг, раздаваха се чекове, поздравления, награди и подаръци за публиката. От време на време трябваше да се ущипвам за да се уверя, че всичко това е реално. Но всичко пред очите ми беше факт – сноуборд каймакът с дъските на централна локация в София, бруталната визия на конструкцията (с дизайн на Кирил „Кико“ Гъстев), атрактивното осветление, шатрите, публиката, нивото на каране, протата, и може би най-важното – големите суми награден фонд за победителите. (Разделеният между победителите награден фонд бе в размерите на 3000 евро.) Loop Rail Strike 2007 бе със сигурност най-силния джиб ивент някога правен в България и със сигурност един от най-силните сноуборд състезания изобщо провеждани на родна територия.

„Въпреки, че знам, че това е първият подобен ивент в България, със сигурност мога да сравня Loop Rail Strike 2007 с някои от по-големите състезания в които съм участвала в Западна Европа. Атмосферата беше супер, аз се забавлявах много… наистина мисля, че се получи стахотен ивент!“ Баша Стевулова.

Резултати
Мъже
1. Войтек Паушвияк, Полша
2. Баджи Такас, Унгария
3. Марио Беньо, България

Жени
1. Баша Стевулова, Словакия
1. Теодора Дамянова, България

Best little G
1. Владимир Кирилов „Кебапчето“

Ски
1. Ники „Малкия“ Найденов

За бъдещи ивенти организирани от S Culture и Вest Ride следете www.snowculture.eu и whiteroom.info.