Владсън от The Oakley Arctic Challеnge

Получихме мейл от Владислав Петров "Владсън", който ни пише директно от мястото на събитията и в сърцето на организацията на едно от най-легендарните сноуборд състезания – 6 звездния TTR евент – Тhe Oakley Arctic Challеnge.

Състезанието се провежда в  Oslo winter park – Wyllerløypa, Tryvvan, Норвегия. Днес (16-ти февруари) ще се проведат тренировките, утре са квалификациите, следват полуфиналите в петък и големия финал в събота. Припомняме, че можеш да гледаш събитието на живо. Определено ще си струва!  Ето и най-новото покрай подготовката за събитието от Владсън:

…Аз тук, с моето странство по Скандинавията, къде планирано, къде случайно се озовах директно в кухнята – в шейп крюто на евента. То е от около 10-тина човека, като главните заподозряни са Claes Högström (SWE), Steve Petrie (CAN), Marcus Holmqvist (SWE) и Jan Henrik Övergaard (NOR) – те са були драйвърите и още шестима – това сме всички.

Много е яко тука, еиий – всички са супер позитивковци – организирани и всеотдайни, никой не се прави и изтъква, само смях и пънкарии!

Линията е много щура – почва с кораба (класик) за старт – после джиб сетъп (бокс, флет-даун рейл, рейл) – бокс или канонрейл (все едно излиташ от  висок 4 метра рейл-скок). Следва мега КИКЕРУУ (20м, но е висок около 6м) – следва прав реил или скочец –  след това мега тейбъл топ (около 20-тина метров степ-ъп) и финален степ ъп (20+ м).  Серията изглежда доста внушително!

Иначе процеса е на ниво – само хвърчим насам натам със сноумобилите – телевизиите опъват някакъв мега кран за кейбъл-кама, протата се появяват един по един за тренировките и са един от друг са по-луди. Вчера бяха първите опити от големия – един американец изхвърча 50м! Поне! И всички изтичахме да видим дали е кацнал, цял ли е, жив ли е!??!! А тоя пича, с 300 зулна рейла с бек 3 оут!!! Лудница ще е на състезанието. Днес беше тренировката и всички разцъкваха уж изи – дааа вее, бъхти изито – мега грамадни и стилни трикове – като на Playstationa, пич!!! Канонрейла с бекфлип аут, 9-тки и 10-тки от грамадния… и к`во ли неее…

Голяма еуфория е с тея робтчета дето летят наоколо !!!!
Big Up’s от cold, dark snowy Norge!

~Vladsan"


На старта…


Джиб сет-ъпът.


Канон-рейлът.


Вторият скок.


Вторият скок.


Вторият скок.


Големият кикър.