В BAS пристигнаха Northwave и Drake

Caramba! Най-накрая! За малко да открием сезона по гуменки… (което ако глобалното затопляне, глобалната криза и агроинтеграцията продължат няма да е никак чудно… който е карал с “дакщайн”-ки знае…). Добре че и снега го дава пестеливо, иначе тук можеше да пише “сноубордисти-анархисти щурмуват магазин…” Важното е, че вече всичко е “шес”, обувките и автоматите са в магазина, в прогнозите за времето се появяват облачета със снежинки, а Мария Игнатова направи фотосесия за FHM.

Какво ново при обувките. Първата промяна е по наша идея (на българското крю, оле!) и се изразява в чувствително по-твърди бомбета. Това позволява предната част на чепика да не се мачка, което пък от своя страна подобрява устойчивостта и усещането. Втората промяна е в глезена – високият клас има прорез, който позволява горната и долна част да се разместват при смачкване и да не раздуват обувката. Модела Five отново чупи всички рекорди по стил. Този път изглежда като гуменките на Снууп, а едновременно с това има специфично връзване, което прибира глезена още повече и супер мека подметка, което означава само едно – висок клас фрийстайл.

При автоматите нещата биха могли да бъдат описани като “плавна прогресия”. При високия клас желязната конструкция е станала алуминиева, проблемите с “хлопането” и чупенето в специфични ситуации са преодолени, добавена е и пета от мек материал, която поема обувката. Модела “Podium” е с кора от смола с вътрешност като пчелна пита, която е толкова твърда, че не би помръднала, дори Котоошу да седне отгоре. Общо за линията е огромният прогрес в дизайна – само виж LTD версиите или модела на Nate Bozung.

Между другото по време на празниците BAS ще работи с удължено време – до 20 часа, така че нищо не ти пречи да минеш да ги видиш и на живо.

Още информация – на сайта на BAS