TTR World Snowboard Tour – сезон 2011/2012 в Северното полукълбо

След като приключи екшъна в Южното полукълбо, TTR World Snowboard Tour ще ни даде малко време да поемем въздух преди отново да ни завърти главите с най-добрите независими сноуборд състезания в Северното полукълбо! А на всичкото отгоре, тази зима се очертава да е още по-специална – сезон 2011/2012 маркира 10-тата годишнина на TTR World Tour.

Както стана известно преди няколко месеца, новото този сезон е въвеждането на обновената World Tour ранкинг система, която вече е разбита за да класира карачите в четири индивидуални категории: Халфпайп, Слпупстайл, Биг Еър и Цялостен победител (Halfpipe Tour Ranking, Slopestyle Tour Ranking, Big Air Tour Ranking и Overall Tour Ranking). Другото голямо въведение е новият 6-звезден евент – World Snowboarding Championships, който предлага награден фонд от зашеметяващите 500 000 USD и ще събере crème de la crème на световната сцена в пайпа, куотърпайпа и слоупстайл трасето на Oslo Winterpark в Осло, Норвегия

Най-престижните, големи и атрактивни състезания от веригата носят статут на 6-звездни състезания. Първото такова състезание в Северното полукълбо, Shaun White Oakley Air & Style Beijing, ще се проведе декември месец, когато най-добрите карачи в света ще влязат в пряк елиминационен двубой в Националния стадион в Пекин.

6-зездният тур продълважа през януари в Швейцария с O’Neill Evolution в Давос и Burton European Open в Лаакс. Burton European Open тази година ще се явява квалификационен евент на World Snowboarding Championships (WSC) в Осло през февруари. Преди WSC, обаче предстои още един легендарен евент, и един от най-старите в календара на тура- The Billabong Air & Style Innsbruck в Австрия. Сезонът ще приключи официално с 30-тото издание на Burton US Open, където TTR ще награди своите Халфпайп, Слоупстайл, Биг Еър и Цялостен шампиони за сезон 2011/2012.

Очаква ни изключително интересен сезон – не забравяй, че всички 6-звездни, както и повечето 5-звездни състезания ще бъдат излъчвани на живо онлайн. Следи whiteroom.info за основните новини и уебкасти и www.ttrworldtour.com за всички подробности, снимки и клипчета покрай евентите!

Един интересен факт накрая – комбинирания награден фонд на всички 6-звездни евенти за сезона във веригата е 1,15 милиона USD! Оставяме ви с малко спомени от миналия сезон: