The Red Bull Gap Session

Най-добрите сноубордисти в света ще "летят" отново в Garmisch.

На 10-ти февруари 2007 за втори пореден път ще се проведе ‘The Red Bull Gap Session’. Мястото където отново ще се издигне огромен скок  и тази година ще е Олимпийския ски стадион в Garmisch-Partenkirchen, Германия.

Освен виновниците за събитието David Benedek и Christoph Weber, още няколко подбрани световно признати карачи от ранга на миналогодишния TTR първенец Mathieu Crepel, супер стилният Travis Rice, Markus Keller и др. ще се борят със собствените си страхове и граници за да повдигнат нивото на световния сноуборд. Всички участници, ще се съберат седмица преди състезанието, за да построят и оформят заедно уникалния по размерите си скок. Като бонус към евента, ден след събитиено, присъстващата публика ще има възможността да кара заедно с професионалистите на специално организирана сесия в парка на най-високата планина в Германия – Zugspitze.

Тиймрайдъра на Nitro Christoph Weber и неговият близък приятел David Benedek развиват концепцията на “The Red Bull Gap Session” заедно с Red Bull, като главният им мотив е липсата на иновационни състезания на световната сноуборд сцена. Креативните организатори въвеждат нещо съвсем ново – единствено преди “The Red Bull Gap Session” състезателите имат възможността да построят и оформят скока по свой вкус. Покрай първото издание на състезанието на бял свят се появи и документален филм отразяващ събитието от създателите на "91 Words For Snow" – Blank Paper Studio.

По време на сесиите на The Red Bull Gap Session 2007, ще се награждават най-дългият airtime и най-добрият трик. Наградата за “Best Trick” е чисто нов DR-Z400SM Suzuki supermoto мотор и разбира се много респект от останалите.

www.theredbullgapsession.de