The O’Neill Evolution 2009 – Run With Gravity

Между 5-ти и 10-ти Януари 2009г., в Jacobshorn (Davos, Switzerland) ще се проведе TTR шест звездното състезание – O’Neill Evolution! От щаба на събитието обещават, че тази година то ще изведе фрийстайл сноубординга до едни невиждани до сега висини, като така за пореден път ще защити наименованието си. 

The O’Neill Evolution 2009 ще предложи необикновена атмосфера на карачите и публиката си с помощта на музика на живо в изпълнение на топ банди, ледени скулптури около кикърите и в началото на новото слоуптайл трасе и вечерното си провеждане.

Най-сериозната иновация във формата на събитието е представянето на слоупстайл трасе от световна класа, което ще замени халфпайпа от миналите години и ще се намира точно до световноизвестния куотър пайп на състезанието. За шейпването и конструкциите ще се погрижи експертът Claes Hoegstrom.

The O’Neill Evolution е едно от шестте 6 звездни TTR състезания по света, като със своя атрактивен формат и сериозна парична награда в размер на $100,000 USD продължава да привлича най-добрите сноубордисти на планетата. Сред потвърдилите своето участие за 2009г. са Chas Guldemond, Janne Korpi,  Stefan Gimpl, Antti Autti, Risto Mattila, Peetu Piiroinen, Eirik Haugo, Frederik Evensen, Henning Marthinsen, Seb Toutant и Kim-Rune Hansen.


Програмата на събитието е следната:

Понеделник 05-ти  – Тренировки
Вторник 06-ти – Тренировки
Сряда 07-ми – Слоупстайл квалификации
Четвъртък 08-ми – Куотърпайп квалификации
Петък 09-ти (през нощта) – Слоупстайл финали
Събота 10-ти (през нощта) – Куотърпайп финали

Състезанието ще се предава на живо на следните адреси в интернет – www.oneilltv.com , www.freecaster.tv и www.tv.mpora.com .