Тежка контузия вади Сани Жекова от олимпиадата

След отлично първо тренировъчно спускане, Сани получава тежка травма по време на втората тренировка, моменти преди  снощния закъснял и мрачен старт в бордъркроса. Въпреки силните болки, тя не се отказва от участието си на състезанието. Стискайки зъби тя се нарежда на старта с останалите и всичко изглежда много добре до момента в който стига до участъка с четирите ролера, където болката се връща с пълна сила. Заради тях Жекова едва стига до финала, където получава помощ от парамедиците. Въпреки оказаната от тях помощ, болките стават по-силни от огромното й желание да се върне на старта за второто спускане. Сани осъзнава, че няма как да продължи участие и незабавно е откарана в поликлиниката в олимпийското село.

Направеният на място ядрено-магнитен резонанс показва огромно разтежение на мускула в горната част на десния крак. В резултат на него има образуван и огромен хематом, който притиска стомаха. След три часа в поликлиниката Жекова вече е в олимпийското село. Тя се придвижва с помощта на патерици. Предписана й е почивка, тъй като дори от изправянето й се вие свят.

"Първото ми тренировъчно спускане беше страшно добро. То ми беше напълно достатъчно. И за какво ми беше второто? Можех и без него. Но аз съм си такава и за това си го обяснявам с желанието да го направя още по-добре и по-добре", споделя Сани след .

Макар да има квота и за второто състезание – паралелния гигантски слалом, лекарите са категорични, че участието й там е невъзможно.

Поздравяваме Сани за куража, пожелаваме й бързо възстановяване и сме сигурни, че ще се завърне по-силна от всякога.

За още подробности около Сани посети www.bgolympic.org

В сноуборда България ще бъде представена и от Иван Ранчев, който бе допуснат до участие в игрите в последния момент. Ранчев ще участва в паралелния гигантски слалом, който е насрочен за предпоследния ден от форума – 27 февруари.