Теодора Пенчева – трета за Европейската купа

Националната състезателка Теодора Пенчева кара блестящо на състезанията за Европейската купа във Вратна (Словакия) и заслужено стигна до авторитетното 3-то място в паралелния гигантски слалом за жени. Със своето вчерашно представяне Теди показа, че е превъзмогнала разочарованието от пропуснатата квота за Торино и гледа уверено напред към нови по-добри резултати в своя най-силен сезон.

Над 50 участнички стартираха в квалификациите на състезанието. Теодора нямаше проблеми да се класира за финалите и в двата дни. Още в събота тя стигна до директния сблъсък за бронза, но загуби от холандката Николиен Сауербрей и остана четвърта. В неделния старт Теди бе по-убедителна в малкия финал и победи австрийката Клаудия Риглер. Победителка при жените и в двата старта стана Юлия Дуймовиц (Австрия), която миналата година триумфира и във финалите, провели се в българския курорт Боровец.

След тези две много силни класирания, Теодора Пенчева вече ще има 247,50 точки за световната ранглиста (около 50-то място при жените), което е най-добрият резултат за България в паралелните дисциплини до сега.

Константин Минчев
Направление Сноуборд
БФСки