A-TEAM Winter Cup – Осогово

На 29.03 се състоя втория кръг от поредицата състезания A-TEAM Winter Cup. Домакин на събитието беше Osogovo FunPark . Хванахме Марио Беньо да ни разкаже повече за събитието и как е минало през неговите очи.

_MG_9916

Ето какво каза и той:

„За нас (Shape crew-то) денят започна в 04:00. Причината бе липсата на скокове – нещо, което никой не разбра. След тежките атмосферни условия миналата седмица, целият  екип свърши неземна работа за подготовката на трасето.  Джиб серията беше готова още в петък, а скоковете  – рано неделя сутрин, защото мекият сняг не позволяваше обработка с машината. Последната нощ температурите паднаха, поваля и малко снежец, което направи нещата още по-трудни. Въпреки всички препънки екипът се справи отлично и трасето беше отлично през целият ден. Big up to the shapers! Времето по време на състезанието беше благосклонно, спря да духа вятър и да вали сняг, за малко дори изгря и слънце.

_MG_0021 _MG_9831

Трасето се състоеше от кикър и джиб линия с голямо разнообразние. Съдии бяхме аз, Марин Сладкаров и Стефан Попадин „Стьопата“. Състезателите се бореха за награди от Drop in и Burton. Имаше две кфалификационни сесии по 45 мин (Jam session), последвани от финал от по 2 ръна за 9 финалисти – на кикъра и на джиб линията . Яки летежи и луди трикове по рейловете и боксовете определиха резултатите и самите победители.

_MG_9979

Атмосферата беше небрежно приятелска с лек състезателен дух. Сабята поддържаше добрия дух на състезателите по микрофона. Всички покараха и премериха сили в компанията на най-добрите райдъри – юноши, жени и мъже. “

_MG_9882

 

_MG_0148

Крайно класиране

Юноши:

1. Симеон Митрев

2. Иван Иванов

3. Боян Стоев

Мъже:

1. Симеон Митрев

2. Иван Иванов

3. Петър Гьошарков

Жени:

1. Марина Тодорова

2. Ния Попова

3. Росина Ганчева

_MG_0214 Пепи Гьошарков с наградата си_MG_0221

Мони Mитрев държи двата медала и не ги пуска

 

В състезанието се включиха и скромно количество скиори, като от четиримата участници, най – добре се справи Димитър Козаров, който спечели златен медал и ваучер за 200 лева.Всички победители бяха наградени с ваучери и материални награди от магазин Drop In, а на вратовете им тежаха медали, с уникална соц визия.

_MG_9891

Снимки: Константин Тръпчев