A-TEAM WINTER CUP Borovets – Репорт

Photo 4.04.15, 14 56 37Тази събота се проведе и третия старт от A-TEAM Winter Cup на Боровец, като част от Borovets Season Closing.. Майката природа бе благосклонна към нас и ни зарадва с много слънце и отлични условия. Състезанието бе с класически Slopestyle формат, а отлично приготвеното трасе се състоеше от два кикъра, последвани от два рейла в серия. Ранобудните момчета от Snow Park се бяха постарали всичко да бъде на ниво и условията бяха меко казано прекрасни.

_MG_0345

Съдийския състав се състоеше от небезизвестните Марин Сладкаров и Стефан Попадин, а към тях се присъедини и треньорът на националния отбор Христо Ахтаподов. Зад микрофона се чуваха сладкодумните гласове на Лозьо и Боби „Сабята”, които заедно с местните DJ забавляваха всички присъстващи.

Още на тренировките се видя че карачите са крайно решени да покажат най – доброто, на което са способни. В около 12:00 часа започнаха квалификациите, като състезателите имаха на разположение два ръна, за да впечатлят журито. На финал достигнаха 8 мъже, борещи се за първото място и в генералното класиране на купата. В 14:00 бе даден старта и на финала, където мъжете караха три финални ръна, а жените и скиорите по два. Националите Мони и Пепо бяха приготвили най – сериозните трикове, а с много стил се отличиха Иван Иванов и Марио Беньо.

_MG_0259

След състезанието всички се събрахме в долната част на парка, където DJ set-a продължаваше, а сноубордисти и скиори имаха още сили за няколко финални трика на рейловете.Photo 4.04.15, 14 48 44

Много солидно каране от Васил Крумов и Димо Гъзара, които не се включиха в състезанието, но не спираха да пукат трикове пред многохилядната публиката и привлекателните момичета от Red Bull. След дългия ден, наситен с трикове и усмивки, в около 16:20 всичко приключи успешно и за радост без никакви травми и инциденти. Денят завърши с групово пускане по писта Попангелов, като над 20 сноубордиста летяха надолу с фрийстайл трикове.

_MG_0376

Награждаването се проведе вечерта в бар Apres Ski, като победителите получиха много ваучери и награди от Drop In, Burton и Animal. На вратовете им отново висяха медали, а на лицата – усмивки от прекрасния ден в планината. Вечерта завърши с малко видео материали, повече музика и много празни чаши.

_MG_0284

От организаторите съобщиха и за предстоящото закриване на сезона, което планират. На 18 Април ще станат ясни и победителите в генералното класиране на A-TEAM Winter Cup 2015. В столичното заведение Терминал 1 ще бъде проведено награждаване на шампионите, последвано от избухващо парти в духа на клуб A-TEAM.

Photo 4.04.15, 13 39 59

Ето и крайното класиране на Winter Cup Боровец:

Сноуборд мъже

1-во място  – Петър Гьошарков – СК „Бороборд“
2-ро място  – Симеон Митрев – СК „Бороборд“
3-то място  – Иван Иванов – СК „А Тийм“

Сноуборд жени

1-во място  – Михаела Варошкина – СК „Бороборд“
2-ро място  – Ния Попова
3-ро място  – Бетина Кичукова  – СК „Бороборд“

Сноуборд юноши

1-во място  – Симеон Митрев – СК „Бороборд“
2-ро място  – Иван Иванов – СК „А Тийм“
3-то място  – Валентин Миладинов – СК „Бороборд“

Ски мъже

1-во място  – Виктор Калайков

снимки: Константин Тръпчев, Redbull