#TB: Забравени герои – Eddie Wall

Еди Уол – един от малкото карачи, които са започнили своето развитие в началото на 90-те и продължават и до днес.

_v4f8743

Роден е на 5 октомрви 1980 г. във Филаделфия. В нормално семейство прекарва едно спокойно детство. На 13 годишна възраст си купува и първата дъска – без автомати, а с въже отпред. И започва да се учи в задния двор и на близкия хълм. Година по-късно взима и първата си истинска дъска, и започва да се пробва в планината.

_v4f2284-555x733

На 18 г., със съзнанието, че иска да е про, той отива да живее в Mt. Hood. Място, което е родило много професионалисти. Но за да кара и живее там е трябвало по някакъв начин да работи – миел е чинии в ресторант като нощна смяна, а също е бил и чистач на тоалетни. През деня е карал в парка.

eddie_wall

Около 1999-2000 г. K2 и DC го забелязват и го слагат в отбора си. Малко по-късно, карайки в Mammoth, става приятел с Кевин Джоунс. И така става връзката с Jeenius, която го изстрелва нагоре в неговата кариера.

По това време отборът на Jeenius е малък, но сплотен и било доста забавно. Тогава излиза и първият про модел на Уол, с негова графика и неговите характеристики – това за него било супер. Но както знаете компанията не се задържа дълго на пазара. Най-хубавото, е че като проект близък до Forum snowboards, отборът на Jeenius  се слива с този на Forum. Еди започва да кара с големи имена като JP, Jeremy Jones, Bjorn Leines, Devon Walsh и други. Това наистина вдига още повече нивото му на каране.

Много спонсорства следват, а кадрите със Subaru-то на Ken Block в DC.MTN Lab са си космически за времето.

През 2010 г. Еди прави трудното решение да напусне Forum и да се присъедини към Weekend snowboards. Но и този проект не продължава дълго. Негов основен спонсор остава DC.

 

Не след дълго той се отегля от професионалното каране, но пак е в сцената или по точно казано в индустрията. Работи в Transworld snowboarding – като водещ на серията Eddie’s Wall, където интервюира различни прота.