#TB: Забравени герои – Chris Dufficy

Той е един от най-позитивните карачи. Винаги кара с каска и с усмивка на лицето. Това е Крис.

snbbg09_set42_wellhausen.400x600

Роден е на 19 Октомври 1979 г. и израства по улиците на Kamloops, BC. Интересните му азиатски черти идват от неговата майка, която е японка. Баща му пък носи австралийски корени.

Първите си завои с дъската прави като 10 годишен в близката планина – Sun Peaks. Запалва се покрай скейта и скоро си купува пластмасов сноуборд с твърди автомати.

След като се запознава с Шон Джонсън Крис започва да обикаля и други курорти, и на около 15 г. вече е натрупал доста опит за възрастта си. Тогава идват и първите му спонсори – Silence Snowboards и Gush, а малко по-късно Vans също го взимат под крилото си.

20110120_gf1_0051

През годините печели множество състезания, като не зарязва и училището – изкарва го с пълно отличие, след което се съсредоточава изцяло върху сноуборда. С течение на времето влиза и в беккънтри сноуборда и започва да снима – първият му проект е за може би най-вандалския отбор – Whiskey Crew, а филмът се казва 20-20. Част от тези момчета създават Wildcats, така че сами се сещате за каква пънкария говорим.

Влиза и в снимките на един от най-големите проекти за това време, а именно филма на Mack Dawg Productions – Technical Difficulties.

След тези изяви Питър Лайн вижда таланта на Крис и го кани да стане част от Forum Snowboards, или така нареченият Forum 8. Отбор, оставил огромно послание в сноуборд културата.

За тези години каране той е човекът, който не само има най-широката усмивка, но и най-много контузии – колена, лакти, счупен крак. През 1999 г., след фотосесия, той удря главата си в дърво. Но ударът е толкова силен, че влиза в болницата в безсъзнание. Събужда се на третия ден и осъзнава, че, меко казано, нещата не са минали гладко. Докторите му забраняват да кара сноуборд завинаги! Не си представя живота без сноуборд и изпада в депресия. Неговият приятел Марк от FourStar Distribution му дава работа, за да бъде поне близо до сноуборда, но чак от другата страна – в индустрията. През останалото време тренира и се  стреми да се възстанови. Прави контролни прегледи съв своя невролог на всеки 3 месеца. Минават две години и той започва да се чуства по-уверен. Получава зелена светлина за каране от своя лекар, НО само при едно условие – винаги с каска и гума на зъбите. И така през 2001 г. той се завръща на дъската. Не само се завръща, но и снима може би най-добрата си част:

Chris прави и няколко участия заедно с хората от Wildcats, като може би най-силното му е в Return of the Wildcts, който също като True Life излиза през 2001 г.

След Video Gangs много хлапета започват да му подражават – каската, облеклото и така се ражда Duff Style.

Следват и много други:

Крис получава втори шанс за каране и го изживява и до днес. Скрил се е от големите екрани, но си е в снега във всяка една удобна минута. Другото му любимо хоби е гасенето на пожари – старае се да стане професионален пожарникар.

Screen Shot 2015-10-28 at 9.19.43 PM copy