Тадей Валентан се присъединява към отбора на Horsfeathers

От чешката сноуборд компания Horsfeathers с радост приветстват 26 годишния Тадей Валентан към интернационалния си отбор. Сигурно си виждал кадри с Тадей в проектите на Alterna Films, като например във филма им от 2008г. – „Apples and Oranges”.

Ето кой всъщност е Тадей:

Възраст:26г.                                                                                                                                                        Народност: Словенец
Спонсори: Atomic, Horsefeathers, Deeluxe, Smith, Handmade Ltd, Tigas Shop, Frame skateboards
Размер на дъските: 150, 156
Стенс: 21, -9, 60+
Трикове: flat spins, long grabs, tweaks,…
Най-як ден: Да снимам с приятелите и да ми лепят масивни трикове
Най-кофти ден:  Когато се пребия
Любим курорт: Вогел, Словения
Любимо място за фрийрайд: Coast mountains, B.C.
Любима страна: Словения
Храна: Sushi
Питие: Elder juice
Музика: Hip hop, electro, reggae, rock’n’roll, metal,… зависи от настроението
Други спортове: Downhill, скейт                                                                                                                            Философия: Оцелявай. И се наслаждавай.                                                                                                      Крю: Out of nowhere
Нещо друго: www.horsefeathers.eu

Как сноуборда се превърна в такава важна част от живота ти?
Когато бях на 9, започнах да ходя настрани и родителите ми ми купиха скейтборд, за да ми е по-лесно. Всъщност не. Наистина обаче сноуборда последва скейта и толкова много го заобичах, че спрях да мисля за каквото и да е друго. Когато приятелите на нашите ме питаха: „Какво става с момичетата?” аз отговарях: „ О, нямам време за това, единствено карам”. Хехе. Беше много забавно. Сега харесвам и момичетата. Иначе предполагам, че съм щастливец да мога да правя това и се надявам да продължи дълго.

Случва ли се забавлението да бъде избутвано на заден план от нуждата да се снима? 
Понякога. Най-вече условията са виновни за това да не бъде забавно. Не е приятно да се мяташ от скок, когато има твърд сняг или лед на попивката, но просто се опитваш да бъдеш продуктивен и се мяташ въпреки всичко. И ако имаш късмет пак е забавно.

Коя е по-силната движеща сила – начинът на живот на сноубордиста или нуждата да буташ напред и да прогресираш?                                                                                                                                         Просто обичам да съм с все по-тесни и по-ярки дрехи с всяка изминала година.  Тази година любимият ми цвят е блестящо розовото. Хаха. Определено бутането и прогресът. Докато все още чувствам, че мога да прогресирам и да не спирам да се забавлявам, искам да продължавам да го правя. 

Какво правиш, когато има планирано състезание или снимки, а ти се събуждаш с недостатъчно енергия?
Опитвам се да мисля за другите ми опции – да имам скучна работа в офис, да обръщам бургери или да работя във фабрика и вече карането не ми се струва толкова лоша идея. Пия Redbull, хапвам сладко и съм готов.

Как се поддържаш здрав и в добро състояние?                                                                                               Не изпълнявам някакви странни тренировъчни програми. Трябва обаче да се разтягам доста повече, от колкото в момента. Поправям тялото си когато го боли, и се забавлявам, когато не го боли. Йогата обаче е полезна от време на време (разбирай всеки ден) и практикувам доста mountain biking през лятото, предполагам, че това също помага. 

Кога и къде беше най-добрият backcountry ден от целия ти живот?   
От целия ми живот? Няма да мога да избера само един. Вече имам толкова много. Те просто изскачат отново и отново. Бях много доволен да карам с моите родни приятели, по-рано през този сезон. Едно време карахме в паркове, но после, в последните няколко години, пътищата ни се разделиха. Всеки се насочи към своите си неща, но тази година построихме скок заедно. Словенски планини плюс словенски приятели беше нещото, което ми липсваше и това определено направи един от най-добрите дни за мен.
 
www.horsefeathers.cz