Супер-Геш отива на Олимпиада!

Георги Михайлов взе квота в слоупстайла за Първи Зимни Младежки Олимпийски Игри – Инсбрук 2012

Невероятна новина – Георги Михайлов ще бъде първият български сноубордист от свободния стил, който ще участва на Зимни олимпийски игри! Шестнадесет-годишния талант от София получи правото да се състезава на Първите младежки зимни олимпийски игри за родени 1995-1996г. в най-атрактивната дисциплина – слоупстайл. Новината бе потвърдена от ФИС и Български олимпийски комитет. Така в дебюта на новата олимпийска дисциплина слоупстайл, България ще има своя достоен представител сред 16-те най-добри състезатели в тази възрастова група от цял свят.

Интересното в случая е, че квотата за участие бе спечелена не от Георги Михайлов, а от неговия съотборник в националния отбор Георги Георгиев – Черния по време на Световното първенство за юноши в Италия миналата зима. Там двамата национали участваха в дисциплината слоупстайл, като Черния залепи перфектен рън и се класира по-напред в класирането от Геша, но поради ограничението във възрастовите групи за Игрите, сега квотата отива именно за Георги Михайлов. Момчетата на националния треньор Марио Беньо в крайна сметка изпълниха своята задача и сега заслужено Геша и Марио ще пътуват за Инсбрук през януари, за да бранят честта на българския фрийстайл.

Спечелената квота за Олимпиадата идва като заслужена награда за отличния старт на сезона за Георги Михайлов. След пълноценна лятна и есенна подготовка, Геша разкри потенциала си първо на Pleasure Jam, където се класира на 26-то място в слоупстайла (от 96 стартирали мъже!), а само преди броени дни стана 8-ми на ФИС състезанието в Капрун (Австрия), което е най-високото му класиране при мъжете до сега.

Константин Минчев, БФСки