Summer Rookie Fest 2009

Summer Rookie Fest ще се проведе това лято, на италианския ледник Шнастал. Това е първото провеждане на феста и то ще заеме дните между 28 юни и 4 юли. Сноуборд машинки от цяла Европа ще се съберат на едно място, за да разцъкат на летния Nitro сноупарк, където освен слоупстайл състезанието с 1TTR звезда, носещо  точки и за Световния Руки Тур (World Rookie Tour), ще има скейт събития, барбекю, Red Bull Party и срещи с прота от цял свят. Там ще бъде и сегашният руки шампион при момчетата – финландското хлапе Рууп Тонтери. Той беше на ледника Шнастал само преди няколко седмици, за да направи първите си професионални фото и видео сесии с крюто на Пиратите.

За младите карачи, които искат да тренират и научат нови трикове, летният руки фест ще се проведе специален Advanced Freestyle Camp. Редица треньори ще бъдат на разположение на хлапетата, като измежду тях ще бъде и Филипо Кратер, който в продължение на няколко години е снимал с крюта като това на Mack Dawg, а сега и с Пиратите. 

Фестът, който ще се проведе в един от най-добрите летни сноупаркове в Алпите е предназначен за карачи набор 1991г. и нагоре. Подробна информация за събитието, както и пакети за престой и участие на състезанието може да намериш на сайта на организаторите от Световната Сноуборд Федерация – www.worldsnowboardfederation.org