Stinky Family в България – това, което трябва за знаеш до момента

Ако се интересуваш от сноуборд, няма как да не си разбрал, че в момента на родна територия се случва нещо значимо.

Цяла тълпа от световно известни прота от различи крюта, произхождащи от различни точки на планетата са тук по покана на проект роден в България – Stinky Socks. И този път гостуващите райдъри не са тук за да трупат точки за някоя ранглиста или да се надпреварват за награден фонд. Тук са за да се запознаят с България, родното място на Stinky, докато правят това, което обичат най-много – да карат сноуборд.

Джеси Блакуел
Джеси Блакуел. Снимка: Михаил Новаков.

Най-интересното за нас, е че ще можем да видим на живо в действие и да се запознаем с всеки един от протата този уикенд в Боровец на Stinky Family at Borovets Resort – snowboarding demo. Звъннахме на Ристо от Stinky за да ни сподели малко повее около семейната визита…

Къде те хващаме в момента?
На магистралата съм, имам още 70 км до София, точно сега видях табелата.

Как вървят нещата до този момент? Кой е тук и как върви организацията?
До сега са пристигнали почти всички от планираните карачи, сега отивам да взема от летището гремлините, които пристигат от щатите, а довечера ще взема и Ник Диркс и Ерик Лион.

Общо броих, че се събират 27 райдера, който ще са тук, нали така? От щатите, Канада, Финландия…
27 човека са, да.

Мале-мале… До сега в България определено не е имало толкова много прота на снимачен трип. Със сигурност…
И аз не се сещам да е имало. По принцип е рядкост да се движи толкова голямо крю заедно. Най-често са по четири-пет човека. Рядко се събират много повече.

Джеси Блакуел
Йонас Елоранта. Снимка: Михаил Новаков.

Как си напаснаха хората? Всички ли се познават от преди и каква е динамиката за момента?
Дори и някои да не са се виждали, всички имат общи приятели, така че общо взето всички си паснаха идеално. Всички се кефят и са на една вълна.

Къде ги водихте да карат до този момент?
Първо направихме един ден скейт в София. После бяхме един ден на Витоша, след това още едно каране в София. Вчера минахме през Подбалканския път и си харесахме един спот преди Карлово. Днес са в Габрово, в града. Общо взето програмата е плътна. Постоянно нещо се случва. Или се спи, или се кара!

Много добре! Доволен ли си от заснетите кадри? Имате ли вече заснети bangers?
Да, има кадри. Всички са доста продуктивни. Джонас снима страшно много. Бих казал, че вече всички имат кадри. Имаше много интересни трикове и спотове, на които никой не е карал до сега. Маркус Ранд, например, си направи типичните Yawgoons неща, само че си ги представи в центъра на София…


Лиам от Boobeyes Crew. Снимка: Михаил Новаков.

Това звучи епично… Вие в момента снимате за първия филм на Stinky. Само от тук ли ще бъдат кадрите? Можеш ли да ни разкажеш малко повече за филма?
Да, това ще бъде първият ни филм. За първи път събираме почти цялото Stinky Family на едно място и идеята ни ни е всичко да е заснето само тук, да… Да следваме мотото си “born in Bulgaria, raised in the world by the Stinky Family”.

Супер, супер. Кога очаквате да е готов филма? Кога ще ходим на премиерата?
Целта е да сме готови до септември месец. В началото на месеца ще има премиери, а после ще излезе DVD-то, което ще е част от “Stinky movie sack” – купуваш чифт стинкита и получаваш безплатно DVD-то.

Сега предстои демото в Боровец. Предвиждате ли да има кадри от него във филма?
От демото мислим да изкараме друго специално видео, което ще излезе съвсем скоро – почти веднага щом приключи демото. Но, според мен в Боровец, ще се случат много интересни неща и със сигурност ще има кадри каране от там, дори и извън демото.


Райън от Boobeyes Crew. Снимка: Михаил Новаков.

Всички прота, които са в България в момента, ще дойдат на демото в Боровец, нали така?
Да, всички 27 души ще присъстват. Всеки ще може да покара с тях, като само е един момент ще затворим парка за да могат те да карат, а ние да ги погледаме. Иначе преди и след това, те ще са там и всеки може да дойде да се запознае с тях и да им задава въпроси за какво му е любопитно. Всички са супер отворени и на тях им е супер интересно да научат повече за България и за хората, които карат тук. Така, че ще стане двустранен разговор.

След това, ще има и афтърпарти в Боровец..
Да, има парти в нощния клуб на хотел Рила. Предполагам, че като мине напрежението от демото ще стане голямо парти…

Не се и съмнявам… :)


Дани Кърн. Снимка: Михаил Новаков.