София има свой сноупарк!

Фън паркът в центъра на София е вече факт! Кой дори си е мечтал за нещо подобно? Ето че след усърден труд от сутрин до вечер, в продъжение на няколко седмици от страна на целия екип, който се захвана с нелеката задача по реализацията на този проект, Витошката фристайл школа може спокойно да се премести директно в центъра на София. В следствие на сесиите, които предстои да се провеждат в парка на езерото Ариана, предвиждаме редовни струпвания на пищящи фенки и силно увеличен брой ПТП-та в района на Орлов Мост, дължащи се на зяпнали шофиори… Шегата настрана – вече карачите от София имат възможност да прогресират и да се забавляват всеки ден, дори и за няколко часа преди или след училище, в уникален парк на броени минути от домовете си. Цената стана ясна вече (7 лв за всички уреди и 5 лв, когато не работи скокът), ще има хора, които ще следят дали всеки си е платил (при тази цена на ден мисля, че е неуважение да се "гратисчийства"…), протектори задължително, най – вече каска и много желателно гръбнак, като съвсем скоро ще има възможност за наемане на въпросните на място. Всеки е длъжен да подпише декларация, че кара в парка на собствен риск (бързо и лесно при заплащането на таксата за деня), като в дневната такса е включена и застраховка, която важи при предоставяне на документа за плащане (касова бележка, която май ще играе и ролята на "карта").

На 15 февруари, от 17 часа се проведе официалното откриване на парка. От сцената се носеше варненски рап и докато представители на спонсорите на проекта и други важни гости на мероприятието обменяха поздравления и се радваха на вниманието на журналистите, първата сесия в парка вече беше в своя разгара. Райдъри, шейпъри, стари и нови приятели караха с огромна усмивка на уста, породена от всеобщото усещане за една сбъдната мечта. Уредите в парка са идеални за заучаване на нови трикове. До месец март (до тогава ще бъде отворен паркът) със сигурност ще видим сериозен прогрес в нивото на каране на Софийската сцена. Непрестанно се говори за потенциала на родните сноубордисти. Вече условията са налице – вие сте на ход.

Още веднъж – респект за виновниците за проекта: главният дизайнер – Кико Гъстев, Никола Плъков от Flip Mode и всички, които помагаха за реализацията му.

фотография: Ивайло Младенов