Сочи – Джейми Андерсън спечели слоупстайла при жените

След като миналата седмица стана втора на X Games в Аспен, американката Джейми Андерсън спечели първият в историята златен медал в дисциплината Слоупстайл Жени на Олимпийските игри в Сочи. Сред триковете от печелившата й линия бяха Cab 720 тейл граб, суитч бексайд 540 и фронтсайт 720. Така и двете злата от олимпийския слоупстайл отиват в Щатите, след като вчера при мъжете първи стана Сейдж Коценбърг.

На второ място се класира финландката Ени Рукаярви, а на трето остана Джени Джоунс от Великобритания. Успехът на Джоунс също е впечатляващ, защото това е исторически медал за Великобритания – първият медал от зимна олимпиада, който Островът печели.

Тези игри остават в историята и с още едно постижение – първото 1080 залепено от жена на състезание. Масивния трик направи швейцарката Сина Сандриан, която остана 4та.

Макар че триковете на днешното състезание не бяха с космическите размери на 14ките и 16ките от мъжкото състезание, то дамите се представиха изключително стилно и красиво, което беше сериозно отбелязано от съдиите.

Следващото сноуборд събитие на Олимпиадата ще бъде халфпайп състезанието за мъже, което ще се проведе във вторник, 11 февруари. Финалите ще са от 19:30 ч. българско време, а по програма ще се излъчват по БНТ от 23:30 ч.

Подобно на Sage Kotsenburg’s ‘Holy Crail’, Living The Dream е поредица от кратки филмчета, в които Джейми разказва за своя път към Сочи. Ето и най-новия епизод: