SnowCulture Ski, Snowboard and Photo Challenge

Между 10-13 Април, хижа Рилски езера ще бъде домакин за втора поредна година на  SnowCulture Ski, Snowboard and Photo Challenge. Тази година ивента ще се проведе по същите правила/ без правила/, идеята ще бъде отново да събере на едно място всички любители на зимната култура в търсене на перфектния кадър. Фотографията е основен елемент от ски и сноуборд индустрията в цял свят, затова Snowculture Ski, Snowboard and Photo Challenge е мястото, на което фотографи, скиори и сноубордисти ще могат да обменят опит, да работят в екип и да се забавляват заедно. Свободата и спокойствието са доказали позитивното си влияние върху креативността на хората. Допълнителен стимул за карачи и фотографи ще бъдат паричните и предметни награди осигурени от партньорите на събитието.

Организаторите от “S-culture” търсят снимка подходяща за реклама на ивента през 2009 година, наградата е на стойност 1000лв /за фотограф и карач/, а френската сноуборд компания Aaven Snowboards предлага дъска от колекцията 2007/2008 за снимка подходяща за реклама на своите продукти. Жоро “Гумата” и Владето от този сезон са подпомагани от французите и ще вземат дейно участие в ивента, с цел да се преборят за официално спонсорство от догодина. Един добър кадър понякога  е напълно достатъчен.

Теренът е подготвен от шейпърите от Flip Mode и е съобразен с това, всички трикове да изглеждат добре на снимката. Тази година парка ще бъде разнообразен с два нови рейла- кинг и рейнбоу, а в гората по лятната пътека ще бъде изградена специaлна линия от натурални уреди.

Snowculture Ski, Snowboard and Photo Challenge се превърна в събирателно място за скиори и сноубордисти от цялата страна, а това че е последният ивент за сезона му придава особенна сантименталност. Витошката школа ще е представена от Ники Найденов “Малкия”, Марио Беньо, Никола Плъков, Кико Гъстев, Владето, Жоро “Гумата”, Влади Кирилов, Нинo Янакиев, Ицо Христов “Роберто”, Иво Андреев, момчетата от Ninja Squad/ Габрово/, Наско Маламов/Момчиловци/ и представители на Самоков са само част от карачите, които ще вземат участие в ивента.

Зaявки за участие са заявили голяма част от фотографите занимаващи се с екшън фотография в България. Двама от най-талантливите ски и сноуборд фотографи, Александър Атанасов и Александра Апостолова ще бъдат invited photographers/поканени фотографи/, а победителят от миналата година и носителят на първа награда за спортен кадър на тазгодишния престижен фотографски конкурс World Press Photo, Ивайло Велев, е почетен председател на фотографското жури, което ще оценява работите на фотографите.

За резервации в хижа Рилски Езера: 0886 509 409
За повече инфо: 0887 099 569, [email protected]
Очаквайте информация за изложбата на www.whiteroom.info