Slope Style Ice Angels 3, Borovets

Организирано от БАССЕС и Спортен Клуб Ледени Ангели и Бороспорт.
С подкрепата на Бороспорт,
 
На 30 Януари 2010 пред трети плац в Боровец ще се проведе за трети път Slope Style за купата на Ice Angels. От магазин BAS ще осигурят Big Air Bag, на който ще се проведе Air Bag Style Session в края на събитието. Благодарение организацията на Бороспорт беше направен много изкуствен сняг от новите им машини за сняг и трасето ще бъде изпълнено както беше предвидено. Отпуснати са  два ратрака за обработката на трасето, карти за състезателите на преференциални цени както и безплатни сезонни карти за състезателите от СК „Ледени Ангели”.  Искаме да предадем голямите си благодарности на Бороспорт за организацията на събитието. Състезателите ще се борят и за много награди осигурени от NITRO Snowboards www.nitro.bg, Dragon Eyewear и верига магазини BAS.  За атмосферата ще се погрижат отново от Бар Петък.

Формат

Състезанието ще се проведе във формат с „рънове” (определено време, през което състезателите използват трасето и уредите, като целта е да се направят възможно най-трудни трикове в серия). Всички ще имат по два ръна квалификации, а за финалите ръновете ще са три.

Трасе

Първият уред ще представлява рейл дълъг 6 метра и до него ще има бокс дълъг 4 метра, който ще хвърля нагоре.Впоследствие по трасето ще бъдат разположени два свързани бокса с чупка(равна част 3 метра и наклонена 5 метра). Те ще бъдат последвани от площадка с голям (8 метра) и малък (6 метра) скокове. След тях ще има голям скок (10 метра) комбиниран със десен спайн. 

Програма (*обновена на 28/01/2010)

29.01.2010 – Петък

17:00 – 17:30 – Обработка на трасето на слопустайла.
17:30 – 21:00 – Нощно каране –  Тренировки на трасето за Slopestyle

30.01.2010 – Събота

08:30 – 11:30 – Записване и тренировки
11:30 – 12:00 – Поддръжка на трасето
12:00 – 14:00 – Отворени квалификации ски и сноуборд
14:00 – 14:30 – Поддръжка на трасето и съдиистване
14:30 – 15:30 – Тренировка на финалистите
15:30 – 16:00 – Поддръжка на трасето
16:00 – 17:00 – Финали ски и сноуборд
17:00 – 19:00 – Big Air Bag Style Session
19:00 – 19:30 – Награждаване

Регистрация

Трябва да попълните декларация по образец, която организаторите ще Ви предоставят. Към нея се представят още:

•    Лична карта, с която удостоверявате, че сте над 18 години;
•    Ако нямате навършени 18 години, предоставяте нотариално заверена декларация, подписана от Вашите родители/настойници, с която те изразяват съгласие да участвате в състезанието;копие на валидна застраховка живот, покриваща рискове при каране на ски;
•    Копие на валидна планинска здравна застраховка. Всички участници са длъжни да имат ПЛАНИНСКА ЗАСТРАХОВКА! Такава ще можете да си направите в деня на състезанието.
•    Използването на КАСКА е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Стартерът няма да допуска състезатели без какси да преминават през трасето. Наем на такава, ще можете да направите в хотел Ледени Ангели!

Без Планинска Застраховка и Каска няма да бъдат допускани участници!

Таксата за участие е 20лв., в която е включено и използването на влека. При регистрация, всеки участник получава номер, с който ще може да се използва влека свободно.

Екологично мислене

Приканваме всички състезатели да дадат пример за добро отношение към планината. Моля не изхвърляте нищо в нея. Така ще се погрижим поне малко за мястото, в което практикуваме любимия си спорт.

Поздрави,
Ice Angels Slopestyle Team

Малко снимки от Slope Style Ice Angels ’09

Киро прави бекфлипове за закуска… Снимка: Момчи


Ице впечатли всички със стилните си трикове на гигантския спайн. Снимка: Д. Мантаро


Ники Малкия поглежда назад  за да види как изглежда отгоре скока върху който се е трудил толкова време… Снимка: Момчи

Оше подробности около състезанието миналата година можеш да прочетеш в нашия Slopestyle Ледени Ангели full report.