След 15-ти февруари София ще има собствен сноупарк!

След големите снеговалежи и силния старт на зимата с две от най-значимите събития, които някога са разтърсвали родната сноуборд сцена (Loop Rail Strike и Nokia FIS World Cup Big Air Sofia) човек мислеше, че не остана нещо по-хубаво, което може да се случи. Но ето че,  най-приятна изненада тепърва предстои – откриване на сноупарк в центъра на София!

Както вече стана ясно, този сезон парк на Витоша няма да има. За сметка на това, от известно време насам, в София, на езеро Ариана до най-голямата пързалка за кънки на лед на Балканския полуостров, тече усилена работа по изграждането на първия траен открит сноуборд парк в Източна Европа. Всъщност подобен парк, на толкова централна локация е една истинска сбъдната мечта, с която не могат да се похвалят много столици в света. Зад дизайна и изпълнението на проекта от сутрин до вечер полагат усилия карачи и шейпърите от Flip Mode, така че можете да сте сигурни, че крайният резултат ще е качествен.

Паркът ще съдържа скок, два прави рейла и няколко разнородни по форма, височина и трудност боксове. Скокът е напълно готов – той е разположен на вече покритата със сняг, най-висока метална конструкция от общо трите издигнати на площта на езерото. Той е с шест метрова равна част и ще е идеален за тренировки и забавни сесии за по-напреднали карачи, както вече успя да ни демонстрира Ники "Малкия" с перфектен backflip. До него се издига по-ниска конструкция с един наклонен прав рейл и два бокса (подобен на Loop Rail Strike сет-ъп). Другите боксове в парка ще са – чисто нови C-бокс, А-фрейм, рейнбоу и прав бокс.

Официалното откриване на парка ще е този петък, 15-ти февруари 2008, от 17:30ч. Паркът ще е отворен до месец март за всички желаещи, ще има неголяма такса за вход, а изрично изискване към всички карачи ще са каските и протекторите.

Очаквайте съвсем скоро още подробности около паркът, създателите му и предвидените ивенти, които ще се проведат на негова територия…