Скот Стивънс – „Карането е като зависимост, но здравословна зависимост“

Едва ли има някой запален по фрийстал сноуборда, който да не познава и да не се кефи на Скот Стивънс. Независимо дали е със скейт или с борд, триковете и начина, по който ги прави, са невероятни. От къде идва тази креативност само той си знае, но ние винаги оставаме с оцъклени очи след всяка дивотия, която той направи.  Скоти е от източния бряг Уестфилд, Масачузетс. На 32 е и кара вече 20 години. Спонсорират го марки като Capita, Thirtytwo, Volcom, Union, Etnies и куп други. Ние се докопахме до него преди два месеца в Австрия, на откриването на супер модерната фабрика на Capita – The Mothership. Виж за какво си поговорихме с него.

scott-stevens-mike-yoshida

WR: Хей, как си? Кажи ни първо какво мислиш за новата фабрика на Capita?

SS: Тук (Австрия) е приятно и аз си прекарвам много добре. А относно фабриката на Capita –  невероятно е, наистина е много впечатляващо. Иска ми се да бях част от отбора много по-рано. Аз карам за Capita от 2007 и сега, когато виждам колко далеч стигнаха и как се развиват, ме прави много щастлив.

WR: Сезонът предстои, какви са ти плановете?

SS: Засега съм се съсредоточил към снимките за новия филм на Union.  Много е вълнуващо, нямам търпение да започнем.

WR: Само това?

SS: Да, засега е само филма. Всички от отбора искаме да се получи нещо наистина много добро, затова съм насочил цялата си енергия в него.

WR: Как Scott Stеvens вижда бъдещото на сноуборда, какво е твоето мнение?

SS: Според мен… Знаеш ли има толкова много стилове в сноуборда, и мисля че бъдещото е добро. Имам предвид. че винаги може да откриеш нещо ново. Някъде там то те чака и съм сигурен, че сноубордът ще продължи да се развива. Преминава през различни периоди, възход и падение, но линията продължава и за това мисля, че нещата като цяло ще вървят към по-добро.

WR: Как започна да караш и какво те вдъхновя да продължаваш да го правиш?

SS: Карам още от дете, когато бях на 10. Натрупах доста опит, понякога не си личи (смее се), но просто гледам да се развивам във всякакви аспекти. Опитвам се да бъда по-добър от преди. Научих доста трикове и се старая да продължа това. А вдъхновението, това е нещо като зависимост, но здравословна зависимост (смее се). Има толкова много причини. Кара ме да се чувствам добре, също така и приятните емоции, когато караш с приятели. Чувството е много добро.

WR: А може ли да ни споделиш как успяваш да бъдеш толкова креативен? Как е възможно това?

SS: Знаеш ли, за мен е много трудно да отговоря, защото аз просто правя това, което ми харесва. Да карам ме прави щастлив и може би така нещата се получават.

scott-stevens-the-last-ones

WR: Какво предпочиташ – да снимаш за някой от твоите спонсори или да участваш в състезания?

SS: Определено е правенето на филми. Много по-забавно е когато сте с отбора някъде и полагаш усилия за заснемането на трик или нещо друго. Самото чувство е много готино.

WR: Имаш свой собствен модел дъска Capita. Кажи ни повече?

SS: О, да. Наистина е готино. Семпла, със супер яка графика, която е подходяща за всякаква аудитория. А като качество е перфектна, произведена тук в новата фабрика. Страхотно е, за мен това е нещо много специално.

Scott-Stevens-part

WR: Къде предпочиташ да караш – тук в Европа или някъде другаде? Кое е любимото ти място?

SS: За мен, аз дори не съм карал тук (фабриката на Capita), но мисля, че любимото ми място ще бъде малкия склон зад фабриката. Видяхте ли го? Да, точно там мисля, че би ми харесало много. Дори не е голям, но просто  мисля, че в Австрия склона зад Mothership ще бъде новото ми любимо място.

WR: А какво знаеш за нашата страна, чувал ли си някога за България.

SS: Да, чувал съм. Всъщност миналата година, когато JP Walker and Joe Sexton бяха там, аз не успях да се присъединя към тях, пропуснах този трип. Но човече, те изглеждаха сякаш са си изкарали много добре. С удоволствие бих посетил България.

WR: Имаш доста прякори. Eдин от тях е Sleepy. Oт къде идва?

SS: Какво да ти кажа. Времето минава, вече съм на 32 и имам нужда от повече сън (смее се). Лепнаха ми го… човече имам нужда от сън. Всеки обича да спи, сигурно и вие. Сънят е здраве и просто аз обичам да спя повече от другите. Но когато съм буден съм на 100% на линия. Просто сънят е необходимост.

WR: За финал може ли да кажеш няколко думи на всички, които карат в България? Твоя съвет към тях?

SS: Надявам се да посетя България, да се срещна с готини хора и пожелавам късмет на всички. Продължавайте да карате!

Разговорът ни обаче не приключи до тук. Изненадахме се колко е скромен и колко приятелски се държи. Дори след като спряхме диктофона продължи да си говори с нас. Попита ни с какво точно се занимаваме, защо го правим. Разпита ни повече за България, тъй като беше чувал, но не много. А ние не пропуснахме да споменем колко яка дестинация за сноуборд е  нашата страна. Казахме му да поразпита Joe Sexton и JP Walker, които миналия сезон джиткаха тук. Естествено не забравихме и да го поканим него и целия отбор на Union, тъй като част от снимките ще бъдат из Европа.