Скандинавскa куотърпайп инвазия на O’NEILL EVOLUTION

Със стабилно 6,4-метрово Backside Rodeo 540 Melon Grab, Kim Rune Hansen взриви публика и съдии като последните му дадоха 252 точки от възможни 300, с които норвежецът си осигури първото място на втория ден от събитието на O’NEILL, този път провело се на куотърпайп.

Hansen е вече с 15,000 USD по-богат и с 1000 TTR точки по-напред в класирането.
Скандинавската окупация на стълбичката за победители се допълва от двамата финландци – Risto Mattila и Peetu Piiroinen, заели съответно второ и трето място.

Risto Mattila направи впечатляващ McTwist  на 4,5 м височина, а 19 годишният Piiroinen достигна височина от 5,4 метра с backside 540. Сред наградените на състезанието се нарежда и италианецът Manuel Pietropoli, който заслужи 6,000 USD мятайки се с backside air на 8 метра височина от високия 10 метра куотърпайп и така спечели "Тhe Swatch Highest Air Competition"!

Въпреки перфектно изградения уред и множеството масивни трикове, не всичко протече гладко по време на събитието. Спечелилият едва преди ден суперпайп състезанието Andy Finch, при опит да завърти Backside Rodeo се удари в ръба на куотъра и се оттегли от финалите. Той все пак се класира на шесто място и се надяваме да го видим пак на Burton European Open, коeто ще се проведе след броени дни – от 11-ти до 18-ти януари отново в Швейцария.

снимки: www.oneilleurope.com

Ето и клипчетата от Freecaster.com
1st Kim Rune Hansen
 

2nd Risto Mattila

3rd Peetu Piiroinen

Highlights Quarterpipe

Replay Quaterpipe