Силно представяне на българите на Transilvania Rookie Fest

С достойно представяне отбора на Пампорово се качи на призовия подиум в Арена Платос- Румъния. Камен Петров, Aнастас Сунков и Константин Славов предизвикаха истински фурор с участието си на Transilvania Rookie Fest 2*ТТR Slopestyle, част от серията World Rookie Tour 2014. Отбора остави страхотни впечатления и до последно момчетата се бореха за първите място във възрастовата си група.

Камен Петров зае почетното трето място на призовата стълбичка в много успорвана надпревара, като първо място взе Мориц Кауфман от Австрия, а второ Ян Ровенски от Чехия. Много малка разлика в класирането не позволи на Константин Славов да се нареди сред медалистите заемайки четвърто място в крайното класиране. Анастас Сунков участаваше с контузия на лявата ръка и имаше всички шансове да се нареди в челната шестица, но малшанс  го постави на седма позиция. При вторият си по-силен рън Анастас заложи на петица, която призими успешно, но падна малко след това. Падането не му попречи да завърши представянето си, но наруши концентрацията му и го лиши от по-добро класиране.

Момчетата се представиха отлично, но им предстоят нови подиуми за завоюване по пътя към големия финал на  World Rookie Tour 2014.  Камен, Коцето и Таската ще пропуснат един  кръг от тура – French Fries Rookie Fest 2* TTR slopestyle and halfpipe, който ще се проведе в  Avoriaz, France на 01 – 03 February 2014, за да могат да се подготвят и възстановят за следващото си участие в световното състезание.

Следващата арена, на която младите лъвчета ще могат да атакуват медалите на World Rookie Tour 2014 е Trentino Rookie Fest 2* TTR slopestyle and halfpipe  провеждащо се в Monte Bondone, Italy на 19 – 23 Feb 2014. В Италия, конкуренцията на младите ни надежди, ще е също толкова силна и момчетата ги очаква сериозна подготовка. С нетърпение очакваме участието им в следващият кръг, за да споделим постиженията им.