Шон Уайт – новият TTR шампион, но не съвсем

4-Star Snickers Classic & Popcorn Wallride. Саас Фе, Швейцария – 19ти април 2008. Последният ивент от Swatch TTR World Snowboard Tour 07/08 не можеше и да протече по-добре. Слънчице, музика и карачи, които се забавляват за последен път този състезателен сезон. В едва второто си посещение на европеско състезание този сезон Шон Уайт, отново направи сензация с присъствието си и разбира се, с това че се класира на първо място, грабна 700-те TTR точки и тлъстият чек от $10 000. Победата на Шон го издигна на първо място в TTR ранглистата, което го поставя в силна позиция за следващия състезателен сезон. Финландецът Джуусо Лайвисто завърши на второ и грабна $6000 USD, а местният Фреди Калберматен – на трето, с $3000.

Въпреки, че Шон Уайт се издигна на първо място в ранглистата, неговият съотборник от Burton, Кевин Пиърс, остава шампион за 07/08. След изключително силен сезон Пиърс беше обявен за шампион на Swatch TTR Tour Champion и възнаграден с $50 000, след края на Burton US Open. Но след невероятния успех на всяко състезание в което взе участиe и 25% бонус в точките след Слоупстайл и Халфпайп победите на US Open, Шон Уайт успя да се издигне на TTR No. 1 на последния ивент от календара, за което не беше обявен за новия шампион, но също получаи $50 000.

Въпреки тази леко объркваща информация, на глетчъра в Саас Фе, цялото внимание се обърна изцяло на карането на всеки присъстващ карач на слоустайл курса. В крайна сметка обаче Шон доминира, като най-силната му серия включваше – FS 180 to към брутална Inverted Cab 9-ка, BS 9 и Cab 1080.

Swatch TTR 4-Star Snickers Classic & Popcorn Wallride постави края на най-успешния до момента TTR сезон. За да си припомните целия shizzle и bizzle по време на миналите 10 месеца прогресивни сноуборд състезания, посетете www.ttrworldtour.com.

4-Star Snickers Classic & Popcorn Wallride
Резултати

1. Shaun White        USA
2. Juuso Laivisto        FIN
3. Fredi Kalbermatten    SUI
4. Seppe Smits        BEL
5. Alessandro Boyens    GER
6. Tonton Holland        FRA
7. Gian-Luca Cavigelli    SUI
8. Victor De Le Rue        FRA
9. Rafael Coray        SUI
10. Fred Evequoz        SUI


© – andrekremmer.com / Jeff Green