Session Fun Park Osogovo

23 януари 2010г.
Събота сутрин. Още от колата се усеща, че днес ще бъде един от онези дни. Малко над Кюстендил и сиво-кафявия пейзаж се подменя с един нов, искрящо бяла свят – земята, храстите, всяко клонче на дърветата наоколо са покрити със святкащи кристали. Като духне ветрец на фона на синьото небе въздухът започва да премигва, като от някаква магия от филм на Disney. Очаквахме всеки момент от гората да изскочи я някой познат на Пепеляшка, я Бамби… Да, ама това не е филм на Disney, а истинския живот. Това пак трябваше да си го припомним и като спряхме колата на вече познатото място и метнахме по един поглед към парка. Тази гледка няма да омръзне скоро – по средата на нищото, далеч от големите курорти, фън парк от сноубордисти за сноубордисти… предпоследния уикенд на януари в България.

Уредите в парка бяха следните – наклонен прав рейл, до него наклонен прав бокс, след това С-бокс, последван от избор между наклонена тръба или кинк рейл за по-напредналите, под тях – три дървени уреда вдъхновени от The Stash и така наречения “гроу бокс”.


Били избира правия рейл пред бокса. Снимка: Момчи

C-бокса на фона на дървената линия и Рила планина. Снимка: Момчи

Dr. Wotson инспектира кинк рейла с 50-50. Снимка: Иван Топлийски.

Ако пък кинк рейла не ти се нрави – до него има тръба. Снимка: Иван Топлийски

Ваташки над гроу бокса. Снимка: Момчи

Програмата за уикенда беше следната – каране кой с който, когато и колкото поиска и накрая раздаване на награди-изненади за тези, които са се отличили по някакъв начин през двата дни на сесията. Така де, без стартови номера, без строго определени правила или време.

За да покарат и този уикенд в парка се бяха събрали карачи от различни точки на страната. Напреднали и начинаещи по цял ден караха рамо до рамо на уредите в серия, без дори да разкопчават автоматите. Изключение правеха моментите за почивка, за скара, бира или страхотния шипков чай, който сервират в капанчето над парка (ако още не си го пробвал – горещо ти го препоръчваме за следващия път). На сесията бяха дошли да покарат и едно ванче македонци. След края на първия ден ги попитахме ги как намират нещата в Осогово:


На гости от Македония. Снимка: Момчи

Колко души сте тук?
Девет. Имаме няколко момчета с травми и затова не сме в пълен състав.
Колко път ви е да дойдете до тук?
Около 140 километра са от Скопие. Три часа – съвсем леко мина карането до тук.
Супер. Надявам се да ви виждаме чсто тук!
Па, да! Парка е супер, времето е супер, покарахме днес… просто е чудесно, Браво на Марио, на Никола и на всички останали, които не познавам. Много труд е хвърлен тук… От нищо – нещо!

Е, нямаше как да го кажем по-добре… Ударихме по една боб чорба в ресторантчето и потеглихме към София за вечерта.

24 януари 2010г.
На следващата сутрин – времето беше все така чудесно, а по-голямата част от карачите от миналия ден, който бяха останали да нощуват в района вече разцъкваха линиите.

Втория ден от сесията имаше още повече хора и карането определено си го биваше. Освен уредите от вчера в парка беше заформено и мини кикърче – небрежен тийзър за скоковете, които ще се появят скоро в парка.

Ето една малка порция от интересните моменти в парка през деня. Днес и Колячо се присъедини към Викторчето и двамата достойно репрезентираха Самоков и Diel. На Наско Маламов от BAS team му лепяха сериите все едно е хванал джойстика и разцъква с любимия си герой на Amped.  Друг карач на BAS и Vehicle – Свлеч, заедно с приятели от Голи връх събираха погледите със стилни серии, а Тончо, който този сезон кара за Rossignol и Quicksilver се мяташе на бордслайд с огромни дизастъри на долния кинк на кинк рейла. Марио Беньо показваше технични трикове с много стил из целия парк, а съотборника му, най-новото попълнение в българския отбор на Burton – Деа, в края на втория ден успя да залепи за пръв път чисто 50-50 на кинк рейла. Колко още нови трикове е имало за тези два дни не знам…

В 16.00ч се започна раздаването на награди – аксесоари се раздаваха наляво и надясно, а набелязаните  карачи от следящото през деня “жури” бяха придърпани и наградени с главните подаръци от Vehicle и Diel/Demon. Ето част от наградените:

Димитър Бантутов беше награден с качулка на Vehicle и яке на Diel за гангстерския си стил и торбата с технични трикове.

Андреа Угриноска от Македния спечели женското яке и аксесоари от Diel за разнообразието от трикове, които показа в парка.

Наско Маламов беше награден от Vehicle за безпогрешните си серии.

Антон Хрисчев спечели бонус наградата от Diel – яке.

Към галерията.