Saun White – Outstanding Athlete of the Winter X Games

Winter X-games

След като грабна два златни медала (за superpipe и slopestyle), Shaun White заслужи наградата "Outstanding Athlete of the Winter X Games" – 2004 Jeep Wrangler Rubicon. За негово съжаление, той все още няма да може да кара новопридобитата си кола, тъй като само от няколко месеца е в позволената възраст за шофьори в САЩ – 16г. и все още не притежава шофьорска книжка. Е, поне ще може да я прибави към форда pickup, който спечели като взе титлата ’01/’02 Vans Triple Crown series и така да постави началото на цяла колекция! Но едно е ясно – ако той кара кола както кара сноуборд, не само че ще си вземе бързо книжката, но и спокойно ще може да започне да кара на професионално ниво!

От 3-ти септември Shaun White "the egg" e на 16г. и той вече не само кара за отбора на Burton от години, но и печели състезания на високо ниво, като демонстрира луд стил и умения.

За финала на Winter X-games – slopestyle – младежът решил да направи серия от трикове, която описал на салфетка по време на вечеря предишната вечер. На състезанието той направил board slide, 50/50 FS to FS board slide на висок рейл, nose press, от скоковете – сork BS 7, BS 3 tail, FS stale 720 над канал между два скока, cork cab 900 на последния скок… Не случайно някои наричат Shaun White бъдещето на сноуборда.