Сани Жеков стартира днес!

Една от най-големите ни надежди на Зимните олимпийски игри във Ванкувър – Сани Жекова, стартира днес за медал в коронната си дисциплина бордъркрос. Квалификациите са от 20:00 ч. българско време, финалите са от 22:40 ч.

Както е известно, Сани падна тежко на тренировките преди дни, но за щастие сноубордистката ни се е отървала само с уплаха и без сериозни наранявания. Жекова обави, че има сили и възможност да вземе медал при сноубордистките.

“Зад гърба си имам много състезания, опитът ми е сериозен, въпреки че съм сред най-младите. Опонентките ми са с по 10 години опит. Аз обаче се отличавам с хъс за победа”, сподели Сани пред БНТ.

“Чувствам се подготвена и много по-силна. Уверена съм в силите си. Дано зарадвам България. Много разчитат на мен и се надявам да оправдая доверието. Имам сили за медал”, добави Жекова.

Освен Сани, днес във Ванкувър ще стартират още Стефан Георгиев (Ски-алпийски дисциплини, суперкомбинация, слалом), Нина Кленовска (Биатлон, 10 километра преследване), Красимир Анев и Михаил Клечаров (Биатлон, 12.5 километра преследване)…

olimpiada2010.gol.bg