Сани десета на X Games!!!

Сани Жекова записа историческо първо българско участие на зимните X Games, които се проведоха в Аспен, Колорадо, между 24-ти и 27-ми Януари.

Ето какво сподели най-добрата ни състезателка по SBX:
"Трасето беше с огромни размери и като за първи път съм доволна от представянето си. В квалификациите постигнах 6-то време (25.01 сек) с доста спокойна каране, като оставих след себе си много добре познатата ни и непобедима Линдзи Джакобелис, олимпийската шампионка Тана Фрийдън, водачката за световната купа Меле Рикер и още доста известни професионалисти. Първата елиминация беше доста тежка, защото включваше шест жени претендентки за златото, но въпреки това поведох още от старта. За съжаление Линдзи Джакобелис ме удари твърде агресивно отзад и ми отне лидерската позиция, след което последва сблъсък с още две от състезателките, и в крайна сметка финиширах четвърта. По този начин обаче отпаднах от големия финал. В малкия финал отново поведох от старта, след което многократно сменях лидерската позиция с Меле Рикер – направихме страхотен хийт, но в игри и закачки малко преди финалния скок ни застигнаха други две състезателки и на внушителния по размери кикър стана страхотен масов сблъсък, което ме остави на четвърта позиция с няколко дребнми контузии. Останах десета в генералното класиране, но мога да кажа, че се борих много и не им се дадох никак лесно."

Безспорно участието и класирането на Сани Жекова са исторически момент за българския сноуборд, а вече стана ясно, че тя е поканена за участие и в следващото издание на X Games догодина, където всички се надяваме тя да се бори за медал!