What’s up? Пепо Гьошарков

До нас достигна новината, че един от най-изявените ни фристайл карачи, Петър Гьошарков, получава допълнителна подкрепа от Hyundai България за този сезон. Използвахме повода да наваксаме с него и да го разпитаме какво му предстои тази зима…

Пепи Гьошарков pro 2014
Пепо на Pamporovo Freestyle Open 2014. Снимка: Бобо.

Къде те хващаме в момента?
Точно в момента бачкам в пицарията на нашите, която менажирам аз и малко по-късно ще стягам багажите за Копаоник, Сърбия, където ще има два старта – един на Слоупстайл и един на Биг Еър.

Имаш ли конкретни цели за състезанията в Копаоник?
Винаги си поставям високи цели и съответно се целя в първото място, но тъй като няма къде да се подготвям и не знам какво да очаквам, ще бъда доволен и на класиране в тройката.

В какво състояние е в момента националният фристайл отбор?
В момента няма фристайл отбор. Аз сам се боря с това да намеря финансиране, за да пътувам и да се състезавам. Боря се и да има отбор за догодина – надявам се сезонът да мине успешно за да имам база за това което ще искам.

Пепo Гьошарков държавно първенство 2019
Бексайд 7-ца с тейл граб на държавното по Биг Еър в Осогово 2019-та. Снимка: proextreme.bg

Този сезон няма парк дори и на Осогово. Според теб как ще се отрази това на сцената?
Сноуборд сцената започна да пропада лека-полека още от преди 3 години, просто не го осъзнавахме до сега. Най-тъжното е че фристайл сноубордът беше постигнал огромен прогрес, който успешно бе затрит за няколко години.

Това е наистина много тъжно. Ти къде тренираш сега?
В момента единствено тренирам на писти и ръбчетата по тях… просто няма къде, пък и нямам финансовата възможност и подкрепа, за да отида да тренирам в чужбина.

При теб голямата новина е че партньорството ти с Hyundai България се материализира в нещо много полезно за теб. Много добре е че те подкрепят и че обръщат внимание на фристайл сноуборда, като цяло.
Да! Огромни благодарности към Hyundai България, че повярваха в мен и се надявам да имаме успешно партньорство за в бъдеще!

Пепo Гьошарков и Хюндай България

Какво предстои за теб този сезон?
Този сезон съм планирал 2 състезания с ранк ФИС (Копаоник, Сърбия и Маврово, Македония), 2 състезания с ранк Европейска купа (Белашница, Босна и Херцеговина и Копаоник, Сърбия) и ако всичко мине добре и събера точки ще отида и на последния старт за Световната купа този сезон в Шпиндлерув Млин, Чехия. Отделно от това ще карам на всички състезания в България, както в свободните дисциплини, така и в алпийските и сноуборд кроса.

Успех, бро! Стискаме палци и чакаме хубави новини от Сърбия.

Пепо кара с подкрепата на: Hyundai България, Contrabanda, Cloudnine Skis & Snowboards, ProXtreme, Doppelherz и BRADABRAT.