emo goranov

What’s Up? – Емил Горанов

И това е нашата рубрика в която замеряме някой от родните карачи с всевъзможни случайни въпроси, докато той не си признае what’s up. Този път под нашия прицел се озова живеещият в Италия Емо Горанов, който май месец залепи троен бекфлип в неговия местен курот – Ливиньо.

Emo_Goranov

С какво ще запомниш миналия сезон?
Ще запомня сезона с мнoгoто каране и с най-големия сняг, които съм виждал през живота си…но най-незабравимото за мен, със сигурност ще си остане първият ми трипъл беккфлип.

Нещо промени ли се за теб след като пусна видеото с бекфлип-а?
Още е рано да кажа дали се е променило нещо откакто пуснах видеото, но със сигурност мога да кажа, че съм още по-надъхан да карам и много се надявам в бъдеще да се появи и някой друг нов спонсор!

Кой те спонсорира в момента?
Frisco Shop/The Garden Snowboard School, Airblaster, Neff, Out Of Goggles.

Имаш ли идея къде се е появило клипчето и колко гледания има?
Първи, които пуснаха клипчето бяха MethodMag, после се завъртя и по другите сайтове. Последния път, когато погледнах имаше около 8000 гледания…

Emo_Goranov_whiteroom

Ха-ха, а можеш ли да ни издадеш от какво ти е раната на носа на клипа?!
Раната на носа ми е просто от едно тъпо падане, когато правих speed check на скока на който след това пробвах трипъл-а. Сбърках скока и прелетях 21 метровата равна част… и се разминах само с един лек faceplant.

Пробвал ли си пак тройното откакто снима видеото?
Не съм го пробвал пак след видеото, защото го направих последния ден на сезона…на другия ден бях вече на уейкборда! (Въпреки че ми се караше още, но нямаше как, беше вече пролет и Ливиньо затваряше, така че си останах надъхан за следващия сезон!).

Как се реши да го пробваш?
Надъхах се просто защото няколко пъти ми лепнаха дабъл бекфлипове от първия опит и … така… просто реших да го пробвам! До този момент, от местните карачи тук, още никoй не го беше лепвал…мнoгo го бяха пробвали но без резултат. И така станах първият карач в Италия, които е приземил трипъл! Иначе никога не го бях пробвал преди, нито на батут, нито на BigAirBag.

Това е впечатляващо. Имаше ли някакви травми миналия сезон?
Миналия сезон, да чукна на дърво, не съм имал нито една травма и за това успях да карам доста повече от това което бях предвидил.

Emo_Goranov_whiteroom

Кои про карачи или крюта са ти най-любимите? Кой те вдъхновява най-много? 
Любимите ми про карачи са Стале Сандбек, Торщайн и Сейдж Коценбърг заради техния уникален стил на каране.

Как се поддържаш във форма?
Не се поддържам във форма и не спазвам никаква диета! Даже ям като разпран! Но сигурно ми стигат спортовете, които практикувам.

Какви ги вършиш през лятото?
Лятото тренирам и преподавам уейкборд в най-голямото уейкорд училище в Италия – LSN, където имаме на наше разположение треньор от националния отбор, които ни обучава всеки ден.

Какво си намислил за следващия сезон? Ще пробваш ли пак трипъла или някой друг трик?
Супер надъхан съм за следващия сезон и нямам търпение да почне! Със сигурност ще пробвам още тройни, но искам да пробвам и няколко суич двойни. Като цяло съм още по-надъхан и да снимаме повече. защото досега не сме го правили много.

Emo_Goranov_whiteroom

Снимки: Federico Tognoli