Рууп Тонтери е новият Руки Световен Шампион!

Новият TTR талант Рууп Тонтери разцепи на финалите на 4 звездното TTR състезание Protest World Rookie Fest и беше коронован за Руки Шампион на Световната Сноуборд Федерация (WSF)! Събитието се проведе в австрийския курорт Ишгъл, където по същото време имаше и видео сесия на Пиратите (Pirate Movie Productions), както и фотосесия, което даде на младите карачи възможността да получат световна известност.

По време на финалите, финландецът Тонтери беше плътно следван от Кевин Бекстрьом (SWE), който се класира на второ място и Ескил Корнилиусън, заел третото място. Титлата при момичетата беше взета от единствената австраслийска участничка – Михаела Дейвис-Мийън.

Заради неблагоприятни климатични условия в петък, квалификациите и финалите се проведоха в събота. Клаус Марко бе шейпър на парка, като той се състоеше от скокове с големина от 8м до 20м, боксове, рейлове и уол райд, предразполагащи участниците да покажат своята креативност.

След като научи, че е победител, Тонтери каза: „Щастлив съм да бъда Световен Руки Шампион. Карането беше добро днес и съм супер радостен, че още един финландски карач е шампион, след като Пеетю Пиройнен спечели TTR тура тази година.” Тонтери отнесе 500 TTR точки и се изкачи до 105-та позиция в световната класация. След високото ниво на каране по време на състезанието, всички погледи ще бъдат съсредоточени върху бъдещите представяния на тези нови многообещаващи карачи.