“Running with Gravity” – O’NEILL EVOLUTION 2010

„Running with Gravity” е концепцията, с която ще протече идното мега събитие на O’Neill. То ще се проведе между 4 и 9 януари 2010 г. в зимния курорт Джейкъбхoрн в Давос, Швейцария и ще покаже способностите на 170 водещи сноубордисти в света. Те ще разцепят нов, по-дълъг халфпайп, както и слоупстайл трасе с иновативни линии и уреди. Относно халфпайпа, организаторите обещават няколко изненади.

Финландецът Яне Корпи ще се завърне на снега след деветмесечно отсъствие, за да защити титлата си от O’Neill Evolution 2009. На състезанието ще видим и младия канадски феномен Себ Туутс, който оглавява TTR ранглистата в момента – „Миналата година събитието беше толкова забавно и с толкова добри уреди, че нямам търпение да се върна там.”. Въпреки мащабите на събитието, самоувереният Себ казва следното за напрежението: „Мисля, че напрежението присъства по-скоро при останалите карачи, тъй като аз наистина искам да остана на върха на класацията и работя здраво за това. Винаги се опитвам да стигна до най-високото стъпало на подиума, но нивото по време на Evolution винаги е невероятно високо.”

За първи път в историята на грандиозното 6 TTR звездно събитие, куотърпайпът ше отсъства. Това е така с цел карачите да се съсредоточат върху своите слоупстайл и халфпайп умения. Сменено е и времето на провеждане – вместо вечерта, то ще започне по-рано през деня, за да се използват по-добрите условия, които дава дневната светлина и топлина. Освен това, за пръв път от три години на събитието ще се проведе и женска халфпайп част, на която ще видим 50 момичета да разхвърлят трикове по уредите. 

Относно всичко това, Бернхард Ритзер – глобален мениджър на събитията на O’Neill казва: „Тези промени са част от смисъла на събитието – Еволюция. Искахме да предприемем стъпки в развитието на състезанието в синхрон с мислите и желанията на карачите. Правейки това, ние се надяваме 2010 да е една от най-вълнуващите години за O’Neill Evolution.”

Програма

Понеделник 4 януари – Тренировки
Вторник 5 януари – Халфпайп Жени
Сряда 6 януари – Халфпайп квалификации мъже
Четвъртък 7 януари – Слоупстайл квалификации мъже
Петък    8 януари – Халфпайп финали мъже
Събота 9 януари – Слоупстайл финали мъже

Посети oneill.com/evolution за още информация.