Rip Curl Girls Festival – уроци по уиндсърф, барбекю и музика на живо

Изминалият уикенд на къмпинг "Златна рибка" се проведе третото издание на eжегодното събитие на Rip Curl, което предлага безплатни уроци и перфектни условия на всички сърф ентусиастки да направят своите първи стъпки във водните спортове – Rip Curl Girls Festival. Събота сутрин денят започна с много настроение, но и с малко по-силен вятър от допустимия за провеждането на уроците. За щастие обаче, той бърза утихна за да даде път на началото на уникалния all-girl event. Тази година събитието събра на горещия пясък близо 70 момичета, които напътствани от квалифицираните сърф инструктори на сърф училище Siroko на групи превземаха водите на къмпинга за два дена.

Денят бе изпратен с красив залез и подсигурена от спонсорите барбекю сесия за всички присъстващи, по време на която на дъски легнали на пясъка се сервираха 30 килограма салата, 50 килограма месо и богат асортимент от всевъзможни напитки. Вечерта приключи с живо изпълнение на плажа на групата Big Mama Scandal и бурни танци до ранните часове на неделя.


На следващия ден момичетата отново се събраха на плажа, но пак се наложи да изчакат вятърът да се набушува за да могат да започнат уроците. Този път това отне малко повече време от предния ден, но със сигурност никой на плажа не е скучал, особено като във водата се появиха хора, които зрелищно се възползваха от метеорологичните условия с дъските си. Няколко уиндсърфисти пореха водите и демонстрираха завидни умения – 180та и дозъвартяни във водата 360та, опити за фронт флип и няколко сериозни еърове от кайтърите. След утихването на вятъра уроците продължиха нормално до късния следобед с което настъпи и краят на нашия любим летен ивент – Rip Curl Girls Festival.


Ех, де всеки уикенд да беше такъв – безплатни уроци по уиндсърф за момичета в морето под топлите лъчи на слънцето, барбекю на пясъка по залез преминаващо в музика на живо под звездите – не знам дали ще ми повярвате, но хич не ни се тръгваше обратно към София….

За всички желаещи да се пробват на уидсърф – сърф училище Siroko в къмпинг "Златна рибка" е отворено през цяло лято и защитено от вълните, то е разположено на идеална локация за уроци за начинаещи. Училището разполага с 30 дъски, 45 платна в различни размери, подходящи за всички нива – от прохождащи в спорта до професионалисти. Материалната база се обновява на всеки две години, а трупащите опит в чужбина през студеното полугодие инструктори преподават на 4 езика. Цената на един 4 часов курс е 120лв. Частен урок с инструктор е 45лв на час.

Спонсори на събитието – Rip Curl, Vivatel Mania, Bella България.
Разгледайте галерията, а съвсем скоро очаквайте и видео репортаж в wr.tv.
Снимки: Александър Атанасов, Момчи.