Rip Curl Crans Montana Champs

Crans Montana Champs e най-старото сноуборд състезание в Швейцария. Тази година то се проведе за 18-ти път в едноименния ски курорт в сърцето на швейцарските Алпи, с генерален спонсор Rip Curl. Интересното на състезанието е че е едно от малкото, ако не и единственото, което обединява в един рън кикъри, хип, спайн и… халфпайп. Само няколко рейла му липсват и спокойно може да се прекръсти на Ultimate Freestyle Champs.

Обилни снеговалежи над курорта спасяват състезанието тази година в последния момент и в крайна сметка натрупалият сняг създава трудности на някой участници, при придвижването от скок на скок, или от стена на стена в пайпа.

Докато проведените в същата седмица състезания, като Red Bull Snowscrapers и Canadian Open привличат всички големи имена от другата страна на локвата, наградният фонд от $50,000 и 850-те TTR точки от Rip Curl Crans Montana Champs стават доста примамливи за местни карачи, като Артър Лонго, Ристо Матила, Елиас Елхарт и олд-скулера Гиан Симен.

Краен победител състезанието е французинът Артър Лонго (суич бексайд 9, фронтсайд 7, бексайд 7 на кикерите, след това фронтсайд 9,  бексайд 5, фронтсайд 7 и хаакон флип в пайпа), последван от финландецът Ристо Матила на второ и немецът Елиас Елкхарт на трето място.
www.champsopen.ch

Първо място – Артър Лонго

Второ място – Ристо Матила

Трето място – Елиас Елкхарт

Пълно повторение на финалите