Резултати от Burton Canadian Open 2009

Тазгодишният Burton Canadian Open достигна своя край, като след 6 дни каране в Канадския Олимпийски Парк в Калгари, четиримата победители в двете дисциплини са: Джед Андерсън и Палмър Тейлор на халфпайпа, Микел Бенг и Силвия Митермюлер в слоупстайла.

Състезанието с 5TTR звезди се проведе между 2-ри и 8-ми този месец. Халфпайп финалната сесия зае мястото си на 7-ми като беше масивно доминирана от канадските карачи. Всички позиции до 8-та в класирането бяха заети от местните, с изключение на 4-то място, извоювано от американецът Час Гулдемонд. Стълбицата на победителите изглеждаше така – първото място с парична награда в размер от $7,500USD и 850 TTR точки грабна Андерсън. Джъстин Ламуру зае втора позиция, а Джеф Бачлър отиде на трета. Победният рън на Андерсън се състоеше от огромна frontside 7ца, backside 7, frontside 3 crail, Cab 7 и Switch 7.

При жените, силното канадско присъствие отново преобладаваше. На първо място се класира Палмър Тейлор (CAN), на второ Сара Конрад (CAN) и на трето Лиза Уийк (NOR). Тейлор заслужено грабна първата награда, тъй като беше единствената жена на пайпа, която залепи 9ка!
 


Джед Андерсън


Палмър Тейлор

На следващия ден, 8ми февруари, се проведоха слоупстайл финалите, където големите победители се наричат Микел Бенг (NOR) и Силвия Митермюлер (GER).  Дългото 600м слоупстайл трасе, се състоеше от два големи кикъра, стрийт рейлове, боксове и още няколко джиб конструкции. 

Норвежката машина Бенг успя да спечели $7,500USD след трикове като frontside nosepress на правия бокс, 270 to frontside boardslide на стрийт рейла, backside rodeo stalefish на първия скок и завърши с приземяване на огромен switch backside 1260! На второ място се класираха Себастиан Тутан от канада и неговия сънародник Шарл Рейд.

При жените, едва успялата да се класира на финалите Силвия Митермюлер, се амбицира и изпълни рън със следните трикове: 50/50 to frontside boardslide, последвано от frontside boardslide to fakie, switch backside 540, чисто 720 tailgrab и frontside boardslide за край. По този начин тя завоюва първата позция и остави след себе си американките Меган Гинтер и Мери Сала съответно на второ и трето място с парични награди от по $3,500USD и $1,500USD.


Микел Бенг

Burton Canadian Open нанесе промени в моментната TTR класация. Информация по нея, както и видео материал от събитието може да видиш на www.ttrworldtour.com .

Следващата спирка от Burton Global Open серията е състезанието Nissan X-Trail Asian Open, което ще се проведе в курорта ALTS Bandai между 24.02 и 01.03.2009г. За сега водачи по пътя към голямата награда от $100,000USD на BGOS са Час Гулдемонд и Джейми Андерсън.

За повече информация относно BGOS събитията, посети www.opensnowboarding.com, а за видео – Go211.com.

Снимки на Nick Foy