Републиканско състезание по freeride 23-25/02/07

В периода 23 – 25 февруари БАССЕС организира Републиканско състезание по Фриирайд в района на х. Безбог, Пирин. Състезанието ще се проведе в съответствие с правилата и системата за оценяване на IFSA. Поради ограничените места в хижата, ще е необходимо да се регистрират, както състезателите, така и журналистите и зрителите. Предимство при настаняването ще имат състезателите и журналистите изявили желание за включване в мероприятието. За тези, които не успеят да си осигурят място в хижата, остава опция да си резервират места за спане на х. Гоце Делчев (на долна станция на лифта) или в Добринище. Очаквайте регистрационната форма за участие да бъде публикувана в близките няколко дни на сайта на БАССЕС.

Програма на състезанието:

Петък, 23 Февруари 2007 г.
10:00 – 17:00 часа – Регистрация и настаняване.
19:00 часа – Техническа конференция
Трябва да се има предвид, че лифта работи до 15:30 и ако искате да го използвате за качване до хижата, ще е необходимо да дойдете навреме.

Събота, 24 Февруари 2007 г.
10:00 часа – Квалификации
Регистрираните състезатели ще премерят сили по склона на вр. Безбог. Съдиите ще отсеят най-добрите 10 скиора и 10 сноубордиста, които ще останат за финала.
14:00 часа – Финали
Най-добре представилите се от квалификациите ще се борят за призовите места, като ще има отделно класиране за скиори и сноубордисти.
18:00 часа – Вечерни Big Air демонстрации на светлината на прожектор.
Награди за най-зрелищните трикове.

Неделя, 25 Февруари 2007 г. – Резервен ден в случай на лоши метеорологични условия.
Такса участие: 30 лева

Важно е да се има предвид, че за достигане на старта е необходимо състезателите да се изкачат по билото на върха, което отнема около 2 часа умерено ходене.

За пълната информация посетете сайта на БАССЕС.