Red Bull Snowscrapers

Ню Йорк, грамадански хип, карачи като Терйе Хаконсен, Торщайн Хоргмо, Травис Райс, Шон Уайт, Скоти Лаго, Хейки Сорса… Ако това не е шоу, не знам, какво е… Под ярките светлини на NYC, пред ентусиазирана тълпа, която цяла вечер упорито се бори със студа, американецът Шейн Посписил си проправи пътя, сред каймака на световната цена, за да триумфира, като краен победител на 5 звездното състезание Red Bull Snowscrapers. Стабилно залепените трикове на Посисил на специално изградения хип, му докарват $50 000 от $100 000-ния награден фонд и 850 TTR точки.

На второ място се класира норвежката фабрика за стил Торщайн Хоргмо, който със спечелените точки влиза в TOP 5-цата на ранг листата на TTR. “Ню Йорк! Супер се кефя, че завърших втори, беше просто уникална вечер!”. Торщайн има повод да е щастлив – излизайки от първоначалната сесия в която участват 16 карача, той трябва да кара head-to-head първо с Шон Уайт в четвърт финалите, а след това с Травис Райс на полу-финалите – и двамата абсолютни фаворити да спечелят състезанието.

Финалите са с knock-out формат, участват общо 8 карача, всеки има по 2 рън-а за да надвие другия. Всичко започва с успорвана битка между Торщайн и Шон, като Торщайн успява да спечели със супер чиста бексайд 9-ка. Хоргмо запазва моментума си срещу Травис Райс, докато Шейн Посписил, надвива Скоти Лаго и победителя в Best Trick категорията – живата легенда Терйе Хаконсен. Двамата с Торщайн се срещат на супер финала, състоящ се от 3 рън-а. Не пропускай да гледаш клипчетата долу, за да разбереш, как точно сравнително непознатият Шейн Посписил става победител в състезанието.

Тренировки

Report

Избрани моменти