Red Bull Rail Storm

Според последните метеорологични прогнози, в късният следобед на 20 октомври в сърцето на Лондонската метрополия ще се развихри крайно нетипична за тези географски ширини буря. Red Bull Rail Storm се задава с недотам мрачните изгледи да опустоши лондонския Trafalgar Square, донасяйки едно от най-големите сноуборд зрелища, на които британската столица е ставала свидетел.

В бедствието са забъркани 33-ма професионални сноубордисти, както и трима представители на елита при аматьорите. Действието ще се разиграва както следва – 12 отбора по 3-ма човека ще се вкопчат гуша за гуша за наградния фонд от 30000 британски паунда, в условията на специално изградените за целта рейлове и няколко fun-box-а разположени върху масивен стеъркейс и много сняг. Имена като Heikki Sorsa, Eddie Wall, Mathieu Crepel и др. ще ръководят отборите си изградени на национална принадлежност.

За да направят нещата още по интересни, организаторите вкарват в играта каймака на британската аматьорска джиб сцена. За първи път в историята на състезанието пък дами ще трябва да мерят техника, прецизност и контрол с момчетата. Предвождани от Transworld’s rider of the year Leanne Pelosi (Captain, CAN), Marie-France Roy (CAN) и 16-годишната Laura Berry (UK) е твърде вероятно да накарат мъжката част да захлипа, задигайки солидния награден фонд. Интересно е да се отбележи, че цялата касапница се осъществява с помощта на кмета на Лондон и е абсолютно безплатна за онези 8000 души, които ще станат нейни свидетели…

След организираната стихия е предвидено after party на тайно място, с ограничени покани за специални хора.

За повече инфо вижте прогнозата на: www.redbullrailstorm.co.uk