Red Bull Nanshan Open

Red Bull Nanshan Open e най-големият TTR ивент в Азия за сезона. Състезанието ще даде възможност на 6те класирали се местни карача да се състезават срещу 24 поканени прота от световната сцена.

Андрю Уайлд, Хе Уей, Ли Джи, Минг Минг, Ли Пенгуан и Джоки Тонг се класираха за състезанието в края на декември и ще карат заедно с по-познати ни лица от TTR тура, като  Мати Киннунен (Финландия), Ацуши Ишикава (Япония), Дейвид Бертшингер Карг (Швейцария), Марк Свобода (Австрия) и Стефан Карлсон (Швеция).

На състезанието ще държим очите си отворени за Мати Киннунен – един от най-новите открития на TTR тура – неговата поява ще запомним с победата му на 3*звездния Nissan Stomp It в Италия този сезон. Друг интересен карач, който ще следим е японецът Ацуши Ишикава. На 32 години, той няма да е сред най-младите в парка, но за това пък със сигурност ще е един от най-опитните в рамките на азиатския TTR Tour. Това ще му е третото участие на Red Bull Nanshan Open и след трето място през 2008ма, второ през 2009та, имаме чувството, че този път г-н Ишикава ще е на лов за златото.

Nanshan Open има репутацията на едно от най-екзотичните културни изживявания за поканените карачи, които имат шанса да се порадват на една пълна седмица живот в 5 звезден хотел с масаж на краката, пищни вечери, откачени партита и обиколки на забележителностите в района. Състезанието ще се проведе в Nanshan Mellow Park в курорта Наншан. Интересно какъв сет-ъп са замислили креативният екип на Mellowparks.cn тази година.

Състезанието стартира следващата събота 9 януари и има награден фонд от 25 000 US$. Още  информация за Swatch TTR World Snowboard Tour можеш да намериш на www.ttrworldtour.com.


На гости от Япония – Ацуши Ишикава. Снимка: Лоренц Холдер.


Кале Олсон. Снимка: Лоренц Холдер.

TTR 7th Red Bull Nanshan Open 2009 Wrap Up

Aesthetiker Television at the 2008 Red Bull Nanshan Open