Red Bull Nanshan Open – резултати

Облачното но спокойно време придаде леко драматична атмосфера в Quiksilver Nanshan Mellow Park за 12-те карачи квалифицирали се за финалите на 8-мото издание на Red Bull Nanshan Open – най-голямото състезание в Азия от Swatch TTR World Snowboard Tour за този сезон.

Сергей Лапушкин показа най-много стил по време финалите на състезанието (9-10 януари 2010) и с право подобри миналогодишното си 10-то, с тазгодишното 2-ро място в крайната класация. Най-високо оцененият рън на Сергей включи перфектна бексайд 9ка с мют, суич бексайд 540 със стейлфиш и готин бекфлип ноуз граб от тръбата-"оръдие".

Третото място зае Дейвид Бершнигер Карг, който за съжаление не успя да направи чисто серията, която го класира на финала.

Никой от тях, обаче не можа да се пребори с един особено надъхан швед! С чиста серия на финалите, Юсо Лайвисто накара и съдиите, и публиката да възкликнат с по едно "wow". Неговата серия включи суич бексайд 9ка с мют, фронтсайд 7-ца с мелън, бексайд към фронтсайд бордлслайд и 50/50 с фронтсайд 180 оут от рейла.

"Много съм щастлив!" Това е първият ми път в Китай, а този курорт малко ми напомня за вкъщи, за това усещам тази победа някак специална. Трипа ни е много добре организиран и страшно много се забавляваме… сега, къде е бирата?"

След последния ден на състезанието, карачите задружно се запътиха на разходка по Великата китайска стена, каране на колело на заледено езеро, пазар за фалшиви китайски чанти за приятелките си и може би, едно две афтърпартита… Хич не им е леко на момчетата в TTR веригата.

От другата страна на глобуса, Swatch TTR Tour продължава с пълна сила и 6*звездното Burton European Open в Лаакс, Швейцария – едно от най-значимите състезания във веригата, резултатите след което могат тотално да пренаредят временната ранг листа. Ако случайно нямаш път към Лаакс – можеш да гледаш уебкастове на живо на сайта go211.com. За още инфо – ttrworldtour.com.


Юсо Лайвисто иска да приключи по-скоро да за удари по една бира. Снимка: Lorenz Holder


Сергей Лапушкин контрастира на мрачното китайско небе. Снимка: Lorenz Holder

Още един интересен рън от новозеландецът Ник Хайн, който завърши 4-ти на състезанието…