Quiksilver Natural Selection – we like!

Travis Rice е на челна позиция след първия ден от Inaugural Quiksilver Natural Selection в Dick’s Ditch, Jackson Hole, Wyoming. Първото издание на 4-звездното TTR състезание Quiksilver Natural Selection, стартира тази неделя в местността носеща името Dick’s Ditch в курорта Jackson Hole Mountain, Wyoming. Райдърите бяха посрещнати с много пудра, наваляла като по поръчка специално за първия ден от състезанието.

Трасето на това уникално състезание представлява 800 метров улей с 18 естествени скока между които могат да изберат карачите. Поканените райдъри се пребориха успешно със снежните условия и лошата видимост на трасето, което по-скоро приличаше на снимачен сет-ъп за сноуборд филм, от колкото на курс за състезание – карачите минаваха между дърветата, правеха завои в пудрата и се приземяваха на попивки покрити с дълбока пудра.


David Benedek. Снимка: Scott Sullivan

По време на първия ден от Natural Selection си пролича домакинското предимство на местния карач Travis Rice, който с карането си показа, че познава терена най-добре от всички. Travis съумяваше да приземи триковете си в дълбоката пудра, като серията му включваше – огромна FS 3-ка с tree tap от първия скок, последвана от грамадна BS 7-ца, mute air, FS mute, чиста FS 5-ца и стилна FS 180 като за финал.

Gigi Ruef, който завърши на 8-мо място сподели следното относно новаторския формат на състезанието: “Natural Selection със сигурност беше уникално състезание.Сесията се получи супер. По-скоро ми напомняше на ден каране с добри приятели от колкото на състезание. Според мен, факта че Natural Selection е част от TTR наистина показва, че веригата TTR е посветена изцяло на карачите.”

Nicolas Mueller, който завърши на 11-то място, каза: “Natural Selection вече ми е любимото състезание на всички времена. Dick’s Ditch е като естествен халфпайп със супер яки скокове навсякъде! Какво повече може да иска човек?”


Mark Landvik. Снимка: Scott Sullivan

Финалния ден от състезанието е днес – 5 февруари, карането ще бъде в местността Casper Bowl отново в Jackson Hole. Посети www.quiksilver.com/naturalselection за повече детайли.

Резултати от първи ден:
1. Travis Rice
2. Mark Landvik
3. Mark Carter
4. David Benedek
5. Samuel Luebke
6. DCP
7. J.J. Thomas
8. Gigi Ruef
9. Rob Kingwell
10. Colin Langlois
11. Nicolas Mueller
12. Kyle Clancy
13. Wolle Nyvelt
14. Austin Smith
15. Hamous Mosesson
16. Bjorn Leines
17. Romain De Marchi
18. Bryan Iguchi