Quiksilver Natural Selection – гледай повторението!

Гледай повторението на първото издание на едно от най-новаторските състезания за този сезон – Quiksilver Natural Selection. Форматът на състезанието не бе нито Big Air, нито Slopestyle, нито Big Mountain, а съдържаше по няколко елемента от всяка една от дисциплините – огромни кикъри, разнородни уреди в серия и естествен терен покрит с пудра… Може би най-правилната формулировка за формата на това състезание би прозвучала нещо като – All mountain Invitational.

От 30ти януари до 5ти февруари, 17 сноубордиста от световния елит посетиха Jackson Hole Mountain Resort в Wyoming, САЩ за да се върнат обратно към корените. Състезанието Quiksiver Natural Selection е гениалното хрумване на местния карач Travis Rice, който първи въвежда тази нова концепция за сноуборд състезание, която (просто казано) дава възможност на карачите да покажат уменията си да се справят с предизвикателствата на уреди в серия разхвърлени по естествен терен. Карачите бяха там за два дена, всеки един от които потенциално може да се сдобие с хиляди долари от наградния фонд и точки за ранглистатат на Swatch TTR World Tour. Така и се случи с карачите заели челни позиции (краен победител – самият Travis Rice), но в крана сметка всички намазаха с брутално каране по девствените склонове, в условията на креативни сесии с добри приятели…

Благодарение на партньорите ни от Freecaster.tv тук можете да гледате повторението на уникалния ивент с коментари от Willie McMillon и Todd Richards.