Първият Burton фън парк на закрито в Китай

Burton се подписаха, като главен спонсор на Burton Qiaobo Mellow Park в Пекин – фън парк в рамките на Qiaobo Ice and Snow World (писта на закрито). Паркът ще отвори врати на 14ти юни 2008, което със сигурност ще се превърне в една от най-значимите дати за китайската сноуборд сцена до този момент.

 "Главният мотив зад този проект е да накараме повече хора да карат на сняг и да се забавляват" коментират от Mellow Parks. "С главен партьор, като Burton и тяхната LTR програма, сме убедени, че нещата ще потръгнат отлично. Освен това сме адски доволни, че вече можем да караме сноуборд в Пекин през цялата година!"

Паркът, разположен точно до центъра на града, ще се състои от кикер линия, уолрайд и няколко рейл/бокс комбинации. "Паркът ще стане чудесен" пояснява Марко Хуанг. "Снегът в Qiaobo е учудващо добър – по всичко личи, че паркът ще се превърне в забавно място за каране на всички нива".

Закритите съоръжения стават все по-разпространени в среди без сняг и с голям пазар – населението на Пекин е над 11 000 000 души, което го прави втория най-голям град в Китай, след градската агломерация на Шангхай (18 450 000).