Първи фестивал на снежните фигури в България – Безбог, Добринище 2013

В момента, Пирин планина е домакин на първия по рода си фестивал на снежните фигури за България. Той се провежда в района на добре познатата хижа „Безбог”, близо до Безбожкото езеро, до град Добринище. Огранизаторите имат за цел да представят тази живописна област не само като място за спорт, а и като алтернативна сцена за изява и развитие на различни артисти и талантите им.

Фестивалът се провежда в рамките на десет дни от 20.02. до 02.03.2013г. През това време, близо 30-те участника, разделени на отбори, ще работят върху снежните си произведения. В последния ден от конкурса – 02.03. , събота, ще се проведе и церемония по награждаването на най-добрите. За целта, ще бъде изградена и сцена, от която ще се насладим и на живи изпълнения. Всеки от участниците ще получи и поощрителна награда от DIEL SPORT.

Поканените музикални отговорници са реге артистистите NRG_D и неговият колега Герата, с когото имат общ проект. Реге музиката не е никак случайно подбрана за фон на подобно събитие. Организаторите наблягат на връзката с природата и чистотата в отношенията, чрез изкуството, музикатата и мястото, на което се провежда фестивалът. Водещ и подбиращ музикате ще е Kaska Maska, познат ни от група PIZZA.

В полза на разнообразието за всички, са подготвени и още няколко допълнителни щриха към случващото се. Предвижда се изграждането на леден бар, от когото всеки желаещ ще може да се възползва.Няколко изградени скока ще очакват тези, които си носят сноуборд или ски екипировката. Участниците ще получат награди от кремове Perskindol. Паралелно с всичко, ще тече и дружно строене на иглута. За най-добрите направени, съответно ще има и награди от витамини Doppelherz.

Цялото мероприятие ще бъде заснето и младият режисьор Боян Балев ще направи документален филм в последствие.

За финал на фестивала, има организирано нощно парти в самата хижа „Безбог”, където симпатягите от Cool End The Ghe ще забавляват всички, пребиваващи в близост до мястото.
Дългата писта и близостта на лифтовата база,  дават повод да се очакват около 3000 души, минали през събитието в съботния ден.