Прота от Burton Snowboards идват в България

Sani Alibabic, Marco Grilc и небезизвестният австриец с луд стил Gigi Ruf (на снимката в дясно) ще плющят на Big Air демонстрации, които със сигурност се очертават да бъдат много атрактивна част от състезанията за купа Mary Jane, организирани от водка Mary Jane и Burton Snowboards. Именитите райдъри пристигат у нас за втория и третия кръг от надпреварата.

Mary Jane Open Cup започна със старт на 5-ти февруари в Пампорово с дисциплината паралелен гигантски слалом. Турнирът включва още две предстоящи състезания в Боровец и Банско в дисциплините паралелен гигантски слалом, (Банско), паралелен слалом (Боровец) и Big Air (Боровец и Банско).

Победителите ще получат завоюваните от тях купи, медали и допълнителни награди от Burton Snowboards още на пистата, непосредствено след края на състезанията. Купата Mary Jane 2005 за съответните дисциплини ще бъде връчена след финалния кръг на веригата в Банско. Победителят от Big Air освен награда осигурена от Burton Snowboards, също така получава и уникалната възможност да е първият българин, който ще участва в Burton Europeаn Open 2006 в Laax, Швейцария – важна част от TTR турът и едно от водещите събития в световния сноуборд.

Дори и да не смятате да участвате в състезанията, пътят до Боровец и Банско на съответно 2-ри и 5-ти март определено ще си струва. В трите кръга от надпреварата ще мерят сили сноубордисти от всички клубове в страната и гости от чужбина. На Big Air състезанията очаквайте да видите най-добрите фристайлъри от всички краища на България, желаещи да демонстрират уменията си. На пистите, в дисциплините паралелен гигантски и паралелен слалом ще се вихрят българските национали по сноуборд алпийски дисциплини, между които Александра Жекова, Мария Димова, Александър Георгиев и други. Освен състезанията ще има яка музика, незабравима атмосфера, а и аз лично не бих пропуснал и предвидените best trick rail session и гореспоменатите big air демонстрации. Купонът ще продължава след всеки старт в хитови заведения на зимните курорти, където спонсорите ще поднасят още допълнителни изненади. Очакваме да ви видим всички там!

Mary Jane Open Cup, powered by Burton Snowboards

Стената, Пампорово – 5 февруари, от 10.00 часа
3-ти плац, Боровец – 2-ри март, от 18.00 часа
Юлен 8, Банско – 5 март, от 10.00 часа