Премиерата на „Weekend“ – един перфектен уикенд!

– Ало, Заек. Аре да тръгнем по-рано брат, че в тая София не ми се стои вече.

– Добре брат, 17 ч. да си пред  офиса.

Така започна всичко. Заредихме бензин,  по един сандвич и към Габрово. Запътихме се към четвъртата поредна премиера на Ninja Squad – Weekend. Mястото вече е добре известно  – поляната на Градище. Игри, забава, музика – всичко на шест.

Отидохме един ден по-рано за warm-up party в клуб Faces.  Dj BNCH пускаше стари хитове, денсфлорът се задими и танците продължиха до сутринта. И това всъщност ни беше грешката. Подгряхме толкова много, че силите ни за премиерата останаха по денсинга. След няколко Red Bull-a обаче, всички се стегнахме. Дори направихме един гето баскет – бихме  гангстерите с 2:1.

Ако сте били на Ninja премиера, знаете, че всяка е съпътствана с традиционните игри и награди. Някои от тях бяха същите като миналата година – „Камък,ножица, хартия и шамар“,  ходене на ръце. Новата игра обаче беше леко странна – три замразени тениски във формата на топка се раздават на трима човека. Който първи облече своята – печели. Отне им около  40 минути…

Към 22 ч. Заекът (обичайният водещ на събитието) обяви началото на прожекцията. Всички насядаха по поляната. Последваха много викове и овации към двамата братя.  (Да не ги споменавам вече, че съм им бил правел реклама)

И Weekend започна. Супер силен български филм. Страхотни кадри, страшни трикове и супер позитивност. Отново видях стилен и техничен български сноубординг.  Филмът го показа по безспорен начин.  Герои в него са Христо и Димо Петкови, Станимир Семов,  Алек и Мина, Мартин Издимирски, Пламен Илиев – Понко, Иво Костов, Иван Попов – Заека, Николай Найденов. Ако видите някой от тях по пистите – дайте им един high five!

Между другото, това няма да е единствената премиера на филма. Ако някой иска да има премиера в неговия град,  трябва само да се свърже с Ninja Squad във Facebook.

Точно в полунощ се случи още едно важно събитие – Димо Петков порасна с още една година. Честит рожден ден, Димо!

След филма започна и партито. Djs бяха Jana & Iore –  хип хоп, фънк, Горан Брегович и много танци.  Дeнсингът беше пълен по всяко време.

На следващата сутрин/обед отидохме на вир. Трийсет човека in the mix. Скалите бързо бяха окупирани и всичка скачаха. Боги Плъков се мяташе от най-високото, но награда за най-атрактивен скок трябваше да вземе Радо. Той просто не е роден за скокове от скала… като скача е нещо като космонавт…

И така мина още една премиера, още един филм. С всяка година нивото на триковете става все по-добро. Няма спор, че такива събития са супер важни за българската сцена и затова изказвам огромни благодарности на Ninja Squad за организирането им.

Текст: Иван Топлийски
Снимки: Боги Плъков