Практически курс по лавинна безопасност

От 12 до 14 януари 2007г. Българска Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил (БАССЕС) ще проведе практически курс по лавинна безопасност в района на спортна база "Белмекен". Основни акценти ще са работа с лавинен уред и сонда (при различни ситуации) и по-лесните методи за определяне на стабилността на снежната покривка.

Специално за курса, магазин "Стената" ще предостави специализирана екипировка за лавинна безопасност – лавини уреди, сонди и лопати. Основен водещ на курса ще е Момчил Панайотов, както и други лектори от БАССЕС (имената им ще бъдат публикувани допълнително).

Таксата за участие е 30лв. Тя се заплаща предварително, като на записаните ще бъде изпратено съобщение по електронната поща кога и къде могат да го направят. Цената на нощувка в базата е 16 лв. на вечер. В базата може да се ползва храна като супи и основни ястия (заплаща се на място), но е препоръчително и носенето на храна според предпочитанията.

Записване – краен срок е 08/01/2007г.  За участие в курса с предимство ще бъдат записвани хора, който до момента не са присъствали на подобен. Записването ще се извършва и по ред на заявяване на желание и потвърждаване. Местата са ограничени от капацитета на базата.

За подробна информация и пълната програма на курса посетете сайта на БАССЕС.